Elvették a pályaelőnyt

2022.03.28. 21:41

A Hydro Fehérvár AV19 idegenben nullázta le a Villachot

Az ICEHL elődöntőjének harmadik mérkőzésén a Hydro Fehérvár AV19 a Villach otthonában lépett jégre.

Beke Zsombor

Forrás: Krammer/VSV

A két csapat a négy győzelemig tartó párharcban két találkozó után 1-1-re állt. Villachban az első ütközet során bár vezetett a Volán 2-0-ra, a hosszabbításban az osztrákok örülhettek, míg Fehérváron 1-0-ról fordítva nyert Kevin Constantine együttese 6-3-ra.

 

A harmadik mérkőzés Fejér megyei fölénnyel kezdődött, a legnagyobb helyzet az első cserék során Magosi előtt adódott, de középről leadott lövését védte Karhunen. Négy perc után megszerezte a vezetést a Fehérvár, Magosi passza után Atkinson kicselezve a kapust emelt fonákkal a kapuba, 0-1.  Hazai lehetőségek után Fournier távoli lövése jött ki Karhunenről, de sajnos nem fehérvári botra került a pakk, majd a túloldalon Bacher bombájába ért bele a kapu előtt Oleksuk, de Tirronen résen volt. A játékrész utolsó perceiben emberelőnybe került a Villach, de a hazaiaknak nem sikerült szerencsére egyenlíteniük, majd az utolsó minutumban Sarauer ütőjében volt benne a második fehérvári gól, de sajnos benne is maradt.

 

A második harmadból még három perc sem telt, amikor Shaw léphetett ki egy koronggal, de ziccerben nem tudott túljárni Karhunen eszén. Emberelőnyt kapott ismét a Villach, beszorult az AV19, de többek között Karlsson lövését is sikerült hatástalanítani. Ahogy az osztrákok előnye letelt, a Fehérvár is megmutathatta, mit tud öt a négy ellen. De még hogyan, Sarauer egy kipattanót értékesített közelről, 0-2. Nyolc másodperccel később ismét megmozdult a hazaiak hálója, Campbell kékvonalas lövése pattant meg Joslinon, 0-3. Majdnem gyorsan jött a szépítés, de Richter helyzeténél figyelt Tirronen. Jól menedzselte a találkozót a Volán, és bár akadt néhány nehézség a vendégek kapuja előtt, maradt a háromgólos fehérvári előny. Az utolsó másodpercekben Atkinsont gyalulták bele a kapuba, de a bírók sípja néma maradt…

 

Petan kihagyott lehetőségével startolt el a harmadik harmad, majd Németh és Nilsson kiállítása miatt kettős emberelőnyben jöhetett a Villach, de a Volán hősiesen átvészelte ezt az időszakot. A folytatásban sem volt hiba a Fehérvár védekezésében, a végén levitte kapusát a karintiai együttes, Hári pedig meglőtte a negyediket is, 0-4. A Hydro Fehérvár AV19 a párharc harmadik mérkőzésén elvette a Villach pályaelőnyét, folytatás szerdán Székesfehérváron.

 

EC GRAND Immo VSV – Hydro Fehérvár AV19 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Székesfehérvár, 2195 néző. V.: Piragic, Zrnic, Nothegger, Seewald.
Villach: Karhunen – Lindner, Flemming, Rebernig, Maxa, Moderer – Zauner, Joslin, Richter, Rauchenwald, Lanzinger – Bacher, Brunner, Karlsson, Oleksuk, Hughes – Tschurnig, Urbanek, Krastenbergs, Schofield, Kosmachuk. Vezetőedző: Rom Daum
AV19: Tirronen – Atkinson 1, Nilsson, Shaw, Hári 1 (1), Kuralt (2) – Fournier, Campbell 1, Erdély, Bartalis, Petan – Dahlroth, Horváth, Jacobs, Sarauer 1, Terbócs – Szabó D., Rétfalvi, Magosi (1), Németh, Mihály (1). Vezetőedző: Kevin Constantine.
Kiállítások: 2, ill. 10 perc.
Kapura lövések: 41-31.

 

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-1 a Fehérvár javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában