Frissen Fejérből

2022.02.04. 19:00

Új teremben készülhetnek a rúdsport szakosztály tagjai Székesfehérváron

2016-ban csatlakozott a MÁV Előre SC-hez a rúdsport szakosztály, amely az év elején edzéshelyszínt váltott, és a Főnix Sportcsarnokban az eddigieknél ideálisabb körülmények között készülhetnek a sportolóik.

Káldor András

A rúdsport hasonlít a szertornához és az RSG-hez

Forrás: a klub

Már december végén, amelyet előző termükben, a Szent István téren tartottak, az évbúcsúztatón mondták, hogy új távlatok nyílnak meg a szakosztály számára, és megfelelőbb körülmények között indíthatják majd a 2022-es esztendőt. Nem véletlen, hiszen a lányok számos és szép eredményt értek el, céljuk pedig a sportágat magasabb szintre hozni, megismertetni minél szélesebb körben, valamint egészségtudatos embereket nevelni.

 

– Tetszik mindenkinek az új terem, azt hiszem, jól fogjuk magunkat itt érezni, és jobban fogunk tudni fejlődni. Elsőre mindenki meglepődött a magasságoktól, végre megvan a négyméteres versenymagassága a csapatunknak, úgyhogy méltón készülhetünk a versenyekre. Lesznek ugyan apróbb simítások, még nincsen bordásfalunk, balettrudunk felhelyezve, és remélhetőleg lesz majd több fényünk. Egyébként nagyon otthonos lett, bízunk abban, 2022-ben sokkal több érmet hozunk, bár a tavalyi évet nehéz lesz felülmúlni. Annak örülnék a legjobban, ha még több aranyat szereznénk – hangsúlyozta Kelemen Nikolett szakosztályvezető. 

 

– Kezdjük belakni az új helyet, sokan már hoztunk papucsot is, hogy ne kelljen a cipőt folyamatosan visszavenni, ha kilépünk a teremből. Nagyon jó érzés, hogy végre ilyen szép és nagy teremben lehetünk, hatalmas rudakkal, amely a fejlődésünket sokkal jobban tudja szolgálni a versenyre való felkészülésben, hiszen ott is ilyen nagyon magas rudak vannak. Általában nehézséget szokott okozni a próbán, hogy nem férünk el, nem tudunk elég magasra mászni, de itt ez nem lesz probléma – tudtuk meg Pálfi Emma versenyzőtől. 

 

– Nagyon örülök annak, hogy új terembe költöztünk, és végre négy méter magasan gyakorolhatunk, ugyanis idén indulok az első versenyemen 50+ kategóriában. Áprilisban lesz a verseny, még a felkészülés elején járok, de szerencsére többször lehet jönni és többet lehet gyakorolni. Meg szeretném mutatni, hogy 50 után is lehet rudazni – tette hozzá Törzsök Istvánné, Mónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában