Vojvoda Dávidék szerdán a kaposváriakat fogadják

2022.02.16. 07:50

Somogyi vendégek az Alba Fehérvárnál

Az Alba kosárlabdázói szerdán 18 órakor a tabellán előttük helyezkedő Kaposvárt fogadják. Lesz miért visszavágni az összecsapáson.

Horog László

A kék mezes Alba ősszel 97-82-re kikapott Kaposvárott

Forrás: Lang Róbert

Átlagos november közepi este volt, kimondottan kellemes időjárással. A Fehérvár jó előjelekkel készült a találkozóra, előzőleg nyertek a sérülések miatt komoly nehézségekkel küzdő Sopron otthonában, majd egylabdás meccsen verték hazai pályán a Körmendet. A két és fél éve átadott, impozáns Kaposvár Arénában a pandémia ellenére sokan foglaltak helyet, jó hangulat uralkodott a létesítményben. A fehérváriak higgadtan kezdtek, jól is folytatták, a második negyed derekán kilenc ponttal elléptek az irányító, Stark kiváló játékának köszönhetően. Félidőben még hárommal vezettek, aztán jött az összeomlás, végül 15 ponttal kikaptak a koronázóvárosiak, ahogy nem sokkal korábban, Pécsen is komoly vezetést herdáltak el a második félidőben. Visszacsúsztak a 11. helyre a 14 gárdát számláló mezőnyben. A kaposvári derbi után három nappal bejelentették, hogy a szlovén Dejan Mihevc helyett a német Matthias Zollner irányít a folytatásban, az új szakvezetővel legyűrték a Zalaegerszeget, az Oroszlányt és a Szegedet, tehát a válogatott meccsek okozta bajnoki szünet utáni újraindulás remek volt.

 

Azóta hektikus a koronázóvárosiak szereplése, aratnak elképesztő győzelmeket, idegenben verik a tavalyi döntősöket, a Falcót és Szolnokot, ugyanakkor hazai pályán kapnak ki a sereghajtó Pakstól, nagy különbséggel az újonc Nyíregyházától. Két hete – a zsinórban immár 13 sikert számláló – Sopron nyert Fejérben, múlt hétvégén pedig Körmenden kaptak ki az albások, 91-83-ra. Előzőleg viszont kimondottan jól teljesítettek, könnyedén verték a pécsieket, győztek Kecskeméten és az Olaj ellen a Tiszaligetben. A tabella 7. pozíciójában helyezkednek, 11 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel, a kaposváriak jobban állnak, az 5. helyen, 12 sikerrel és 9 kudarccal. Az alapszakaszból négy forduló van hátra – sorrendben következik a Kaposvár, a ZTE, az Oroszlány, a Szeged –, ha Vojvodáék szeretnék a felsőházban folytatni, a legjobb öt között, nyerniük kell ezeket a találkozókat. 

 

– Két meccs kihagyás után léptem pályára Körmenden, a vereséget az okozta, hogy a második félidőben védekezésben és támadásban sem nyújtottuk azt, amit az első húsz percben. Túl sok lehetőséget adtunk az ellenfélnek. A Kaposvár ellen nyerni szeretnénk, javítanunk kell a mérlegünkön, a hazain különösen. Nem lesz könnyű dolgunk, a Kaposvár kiegyensúlyozott, jó csapat – mondta Szabó Zsolt, az Alba válogatott erőcsatára. 

Az irányító, Pongó Marcell remek formába lendült, Körmenden is a fehérváriak egyik legjobbja volt, három triplát hintett az összecsapáson. „Az első félidőben jól játszottunk Vasban, kontrolláltuk a meccset, az edzőjüket kiállították. Aztán a hazaiak váltottak védekezésben, támadásban is feljavultak, elmentek mellettünk, kézben tartották a meccset. Egyszer ugyan visszavettük a vezetést, de gyorsan fordított az Egis. A Kaposvár ellen más eredményt elképzelni sem tudok, mint a győzelmet. Akad ismerősöm az ellenfélnél, a tavasszal mindketten a Crailsheim Merlins együttesét erősítettük a Bundesligában, az amerikai Nimrod Hilliard volt a második számú irányító. Én bajnokin pályára nem léptem, Hilliard viszont igen. Az alapszakaszt az 5. helyen zártuk, a negyeddöntőben a Bayen München búcsúztatott bennünket. 

A somogyiak utóbbi két bajnokijukat megnyerték, legyűrték a Pécset és a Nyíregyházát, előzőleg viszont 82-80-ra kikaptak Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában