Frissen Fejérből

2022.02.27. 16:40

Ponttal tértek haza Szolnokról, az AFC okosan játszott a rangadón

A Merkantil Bank Liga NB II 25. fordulójában a bennmaradásért vívott csatában közvetlen riválisa, a Szolnoki MÁV FC otthonából megérdemelten rabolt pontot.

Káldor András

Jól állta a sarat a Csákvár (sárga) a Tiszaligetben

Forrás: Nagy Balázs

Szolnoki MÁV FC –

Aqvital FC Csákvár 0-0

Szolnok, 300 néző

Vezette: Sipos Tamás (Belicza Bence, Szabó Dániel)

Szolnoki MÁV FC: Hegedűs L. – Szabó A., Szekszárdi (Tömösvári, 67.), Kovács O., Papp Sz., Lakatos Cs. – Tóth L. (Sipos 67.), Hleba, Földi (Tisza, 56.), Kurdics (Csörgő, 78.) – Irmes (Busa, 56.). Vezetőedző: Romanek János.

AFC Csákvár: Auerbach – Hosszú, Vaskó, Karacs, Major G. – Mészáros D. (Derekas, 76.), Ominger – Komáromi (Baracskai, 92.), Molnár R., Tamás (Torvund, 56.) – Kártik (Makrai, 56.). Vezetőedző: Mónos Tamás.

A csákváriaknál helyet kapott a kezdőcsapatban Komáromi György is, aki nem egészen huszonnégy órával korábban a Puskás Akadémia FC együttesében bő húsz percet a Budapest Honvéd elleni bajnokin szintén szóhoz jutott.  

Az első helyzetnek nevezhető momentum a 17. percben történt, ekkro Komáromi jobb oldali szabadrúgását Vaskó Tamás fejelte a bal sarok mellé – igaz ettől a rutinos hálóőr, Hegedűs Lajos vérnyomása nem emelkedett a megengedettnél magasabbra.

A 28. percben aztán Auerbach Martin is bizonyította, hogy együtt él a játékkal, Hleba Tamás jól irányzott, 25 méteres lövését tornászta ki a jobb felső sarok elől szögletre. Majd a 31. percben a csákvári védők egymásra vártak, és Lakatos Csaba 10 lövését kellett fognia Auerbachnak.

Az első negyvenöt percben igazán egyik csapat sem tudott felülkerekedni a másikon, bár nagyobb lehetőségük talán a vendéglátónak adódott, ehhez az is hozzájárulhatott, hogy a szél őket támogatta ebben a meccs ezen szakaszában.  

A szünet után rögtön a Csákvár került helyzetbe, Molnár Rajmund remekül ugratta ki Komáromit a felezővonaltól, ám a szélső elcselezte a labdát, ahelyett, hogy az egyedül érkező Ominger Gergőt játszotta volna meg… A 61. percben Torvund Alexander egy az egyben vihette Hegedűsre a labdát, ám támadó ziccerben a kapusba lőtt. Válaszul újfent Hleba veszélyeztetett, 20 méteres szabadrúgása a bal kapufa mellett zúgott el.

Minden szempontból kiegyenlített volt az összecsapás, az AFC Csákvár feltétlenül rászolgált az egy pontra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában