Tisztán látszódik a fejlődés

2022.02.14. 20:14

Bartalis Balázs ezúttal is minden korosztálynak tartott képességfejlesztést

Az elmúlt héten ismét képességfejlesztő foglalkozásokat tartott az Ifj. Ocskay Gábor Nemzeti Jégkorong Akadémián Bartalis Balázs, a svéd bajnoki címvédő Väx­jö Lakers szakembere.

Beke Zsombor

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Azzal, hogy a nyáron az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Aka­démia bekerült a nemzeti akadémia rendszerébe, új lehetőségek nyíltak a szakmai munka még magasabb szintre emeléséhez. Az egyik ilyen lehetőség, hogy a svéd bajnoki címvédőnél, a Växjö Lakers­nél dolgozó Bartalis Balázs (aki a Hydro Fehérvár AV19 játékosának, Bartalis Istvánnak az öccse) időszakonként képességfejlesztő táborokat tart a fehérvári utánpótlás­bázis korosztályainak. A múlt hét folyamán a 2021/2022-es idényben már negyedik etapját töltötte Székesfehérváron a szakember.

– Ez az etap négynapos volt. U12-től a Titánokig minden korosztállyal foglalkoztunk az edzőkkel közösen – mondta lapunknak Bartalis Balázs.

– A különböző korosztályok mindegyikében a hangsúly most az elmúlt három alkalommal gyakorolt egyéni képességek alkalmazásán és játékrendszerbe foglalásán van. Ezúttal a játékszituációkra koncentráltunk, kevésbé bontottuk le a feladatokat egy-egy mozdulatra.

A mostani minitábor egy edzőknek tartott előadással kezdődött, majd Bartalis Balázs belevetette magát a különböző korosztályokkal való munkába, sőt egy foglalkozás erejéig még a felnőtt, ICEHL-es gárda néhány játékosával is felment a jégre.

– Az előadás mindig az érkezésem első napján történik, mielőtt jégre mennénk. A technikai dolgokat és a feladatokat megbeszéljük a kollégákkal, a fontosabb szempontokra felhívom az edzők figyelmét. Ezúttal pedig arról is beszéltem nekik, hogy mi kint Svédországban milyen játékrendszert használunk – mesélte Bartalis. – Ami a felnőtteket illeti, a bátyám és Mihály Ákos megkértek arra, hogy menjek fel a jégre azon játékosokkal, akik mostanában kevesebbet voltak pályán Covid vagy sérülés miatt. Kedden délben volt egy bő óra, amikor velük is foglalkoztam kicsit. Magosi Bálint említette, hogy ilyen gyakorlatokat ők anno nem csináltak, többségüknek kevésbé megszokott feladatok voltak ezek, de élvezték, szerintem a jövőben nagyobb igény lesz rá.

A szakember elmondta, a kezdetekhez képest látványos javulást az idősebb, U18-as, U20-as gárdánál, valamint az Erste ligás Titánok csapatánál látott, de ez nemcsak az elmúlt két hónap, hanem az egész szezon kemény munkájának is köszönhető. A tervek szerint Bartalis Balázs az áprilisi világbajnokságok előtt még egy pár napos edzőtábort tart majd az akadémián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában