Jó pajtás lehet a köszörűkő

2022.02.18. 16:32

A Puskás AFC a Loki ellen javítana

Nem szakadna le a listavezető Ferencvárostól, sőt, visszavenné az első pozíciót a Puskás Akadémia FC. Ehhez nyernie kell vasárnap 15.30-kor az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 21. fordulójában.

Ferencz Balázs

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A múlt héten egy kiesőjelölttől kapott ki a Puskás Akadémia FC, az MTK nagy meglepetésre legyőzte a felcsútiakat 2-1-re. Most újra egy, a tabella alsó régiójába tartozó egylet ellen köszörülheti ki a csorbát a koronavírus-fertőzés után visszatérő Hornyák Zsolt-vezette alakulat.

 

– Akkor is a győzelem lebeg a szemünk előtt, amikor egymás között játszunk az edzésen. Ilyenkor is komolyan vesszük a dolgunkat, és a hét második felében megejtett meccsen sikerült is a nyertes csapatba kerülnöm. Így tudok leginkább felpörögni a hétvégi mérkőzésre – mesélt a kulisszák mögötti dolgokről a felcsútiak 32 esztendős cseh csatára, Libor Kozák. – Nagyon fontos meccsnek ígérkezik a Debrecen elleni összecsapás, szeretnénk megnyerni. A hangulattal nincs gond, annak ellenére, hogy legutóbb nem tudtunk győzni a bajnokságban. De bízunk magunkban, és igyekszünk tanulni a hibáinkból, s a jobbik arcunkat mutatni a DVSC ellen. Sajnos, pont ellenük találtam utoljára a kapuba, ez nem mostanában volt. Igyekszem újra gólt lőni, fontos lenne nekem is, de ennél lényegesebb, hogy miénk legyen a három pont. Vissza kell találnunk a győztes útra. Mindent meg fogunk tenni érte! – jelentette ki a klub honlapján Kozák.

 

Ugyan az egymás elleni örökmérleg nyelve a Debreceni Vasutas SC felé billen – 8 DVSC-győzelem, 6 döntetlen, 3 PAFC-siker – az utóbbi összecsapásokon nem tudta meglepni a Loki a Puskást. Utoljára 2018-ban nyert a DVSC, azóta a felcsútiak 2-0-ra, 2-1-re és legutóbb, a most futó pontvadászat első körében 3-0-ra nyert a Puskás Akadémia. A három Fejér megyei diadal mellett kétszer döntetlenre végeztek (0-0, 2-2).

 

A Debrecen szeretne ellépni a kiesőzónából, azonban nem valószínű, hogy a Kövesdtől elszenvedett 4-1-es zakót követően épp a Pancho Arénában, a bajnokaspiráns otthonában táltosodna meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában