Foci

2022.01.14. 17:38

Villámlátogatás és csata a Sturm ellen

Rövid túrára indult a Mol Fehérvár FC labdarúgó csapata: szombaton kora délután a Sturm Graz alakulatával csap össze a Vidi Szlovéniában.

Ferencz Balázs

Forrás: Kovács Péter

Péntek reggel 8 órakor gördült ki a stadion árkádja alól a Csíkvári útra a Mol Fehérvár FC játékosait és stábját szállító autóbusz. 390 kilométert utazott a csapat, egy villás reggelit közbeiktatva 14 órakor érkezett meg Terme Catez-be.  A kedvelt fürdőkomplexum szomszédságában délután még edzést vezényelt Szabics Imre vezetőedző, szombaton 14.30 órakor azonban újra meccsterhelést kap a fehérváriak kerete.

A Vidi – miután lemondta a spanyolországi edzőtábort – a Zalaegerszegi TE együttesével tesztelt eddig, a kék-fehérek 1-0-ra nyertek. Most az RB Salzburg mögött az osztrák bajnokság második helyén telelő Sturm Graz csapatával szemben csiszolhatja játékát a Vidi. A találkozót a helyszínen nem tekinthetik meg nézők, azonban az sksturm.tv élőben közvetíti.

A Sturm ezzel a találkozóval zárja első téli edzőtáborát, a fehérváriakkal vívott összecsapást követően a Rakow Chestochowával, a Dinamo Zagrebbel, a CSZKA Szófiával, a Radomiljével, a Murával, a Goricával is megmérkőzik az osztrák Bundesliga tavaszi rajtjáig.

A Mol Fehérvár FC számára azonban a Sturm Graz elleni összecsapás a felkészülés fontos állomása lehet, hiszen a Puskás Akadémia elleni január 30-i bajnokiig csak a Gyirmóttal hangol.

Az MLSZ pénteken döntött: nem halasztja el az OTP Bank Liga tavaszi rajtját. A gondolat azért merült fel, mert a koronavírus miatt több csapat is kénytelen volt variálni felkészülési programján. Azonban a klubok többsége a kiírás szerinti program mellett tette le voksát.

Közben a lengyel mecziki.pl arról ír, hogy Rus Adrián szinte biztosan Lengyelországba igazol. A Lech Poznan és a Vidi között a portál szerint közel a megállapodás, azonban a Vidi csak akkor engedi el (1 millió euróért cserébe) a román válogatott védőt, ha megfelelő, újonnan érkező játékossal tudja pótolni őt a belső védő posztján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában