Mol Fehérvár FC

2022.01.11. 16:01

Szlovénia az úticél

Ugyan nem kelt útra Spanyolország felé a Mol Fehérvár FC labdarúgó csapata, mégsem marad külföldi túra és fellépés nélkül. A Vidi Szlovéniában csap össze a Sturm Grazcal.

Ferencz Balázs

Forrás: Dömötör Csaba / Archív

Kedden landolt volna az NB I-es tabella negyedik helyén telelő Mol Fehérvár FC repülőgépe Marbellán, de a Vidi a koronavírus-helyzet miatt inkább lemondta a spanyolországi edzőtábort. A fehérváriak a sóstói edzőpályákon készülnek, kivéve, mikor átruccannak Felcsútra. A pályák  állapota miatt például kedden a Puskás Akadémia otthonában tréningezett a piros-kék egylet.

Pénteken aztán buszra száll a csapat, Szlovéniába utazik. A népszerű fürdőkomplexum, Terme Catez szomszédságába. Két napot tölt Szlovéniában a Vidi, január 15-én, szombaton 14.30-kor csap össze a háromszoros osztrák bajnok, ötszörös kupagyőztes, háromszoros Szuperkupa-győztes Sturm Graz együttesével.

A Christian Ilzer dirigálta Sturm a második pozíciót foglalja el az osztrák Bundesligában. Az osztrákok játékoskeretének becsült értéke több mint 27 millió euró, február 12-én a WST Wattens ellen kezdik a tavaszt. A Vidit 2011-ben a bajnokok Ligája 2. selejtezőköréből ejtette ki a Sturm 4-3-as összesítéssel, s a tavalyi felkészülési meccset is a Graz nyerte 3-1-re.

A szombati találkozót nézők nem tekinthetik meg, így a klub kéri, hogy a szurkolók védettségi igazolvány birtokában se keljenek útra.

A mérkőzés után a Mol Fehérvár FC visszatér Magyarországra, s vasárnaptól újra itthon készül a január 30-án, a Puskás Akadémia FC elleni összecsapással rajtoló tavaszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában