Frissen Fejérből

2022.01.27. 21:29

Szép győzelem a címvédő ellen

Az Erste Liga csütörtöki játéknapján a Titánok jégkorongcsapata a Sport Club Csíkszeredát fogadta.

Beke Zsombor

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Titánok – SC Csíkszereda 5-4 (2-2, 0-2, 3-0)

Székesfehérvár, 352 néző. V.: Mach, Wolf, Vincze, Szabó D.

Titánok: Horváth D. – Mingazov, Gribkov, Krasnican 1, Lundin, Ambrus Cs. 1 (1) – Reiter (2), Kóger B. (1), Fekete A. 1, Keceli-Mészáros (1), Dudkin 2 – Farkas B., Szabó P., Alapi, Csiszer, Mayer (1) – Nochta, Dézsi, Parragi, Győrffy. Edző: Anatoli Bogdanov

Csíkszereda: Samankou – Kulyash 1, Salló, Skachkov (1), Sofron (1), Stach 1 (1) – Milam, O’Connor, Casameanu, Lapenkov, Taratukhin – Láday (1), Gecse 1 (1), Rokaly Sz., Részegh (1), Péter B. 1 (1) – Kubat, Papp Sz., Fodor, Reisz, Rokaly N. Edző: Enrico Rossi.

Kiállítások: 8, ill. 12 perc.

Kapura lövések: 20-41.

 

A hazai csapat összeállításában ott volt a liga hét legjobbjának választott Ambrus Csongor is. A találkozót villámgyors góllal kezdte a Fehérvár. Alig egy perc elteltével Dudkin lőtt nagy gólt, 1-0. Próbált rögtön válaszolni a Csíkszereda, Kubat távoliját fogta Horváth, majd a túloldalon Ambrus Csongor és Szabó Péter is nagy helyzetbe került, de Samankou védett. Egyre jobban átvette az irányítást a vendég együttes, majd mindkét csapatnál kimaradt az emberelőny. A harmad utolsó három perce gólgazdagra sikerült. Először a Csíkszerda Kulyash és Péter Szabolcs góljaival fordított, majd 17 másodperccel a vége előtt Krasnican szerzett korongot és lőtte ki a bal felsőt, 2-2.

 

A középső játékrész Sofron helyzetével indult, majd Láday lövésével folytatódott. A Titánok beszorultak a saját harmadukba, Horváthnak több alkalommal nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy tartsa az eredményt. Hét perccel a harmad vége előtt Gecse távoli löketénél takartak a társak jól Horváth előtt, így a korong érintés nélkül a kapuba vágódott, 2-3, majd később emberelőnyből Stach is betalált, 2-4.

 

A záróetap is erdélyi lehetőségekkel kezdődött, majd a harmad derekán kettős emberelőnyből Fekete tette nyíltabbá a találkozót, 3-4. Újabb kettős fór, újabb fehérvári találat, a végrehajtó ezúttal Dudkin volt, 4-4. Itt még nem volt vége a hazai hengernek, öt perccel a vége előtt egy kontrát Ambrus Csongor fejezett be magabiztosan, 5-4. Emberelőnyben lezárhatták volna a találkozót a fehérvári fiatalok, de nem sikerült élni a fórral. Az utolsó percre beszorult a Titánok gárdája, de a hősies védekezés és a kiváló kapusteljesítmény meghozta gyümölcsét, a Fehérvár 5-4-re megverte a listavezetőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában