Biztos újpesti siker

2022.01.04. 20:59

Hiába vezetett a DAB, vereség lett a vége

Az Erste Liga keddi játéknapján a Dunaújvárosi Acélbikák nem bírtak az UTE csapatával.

Káldor András

A kettős őrizet ellenére is az UTE kerekedett felül

Forrás: Jani Martin

Dunaújvárosi Acélbikák – UTE 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

Gól: Németh Á., ill. Kiss P., Suter, Just, Coatta

A hazaiak kispadjára visszatért betegséget követően Leo Gudas vezetőedző, valamint a pozitív plusz/mínusz mutatóval rendelkező Ivan Ribcsik. Ezen kívül egy új fiú is bemutatkozott náluk, kedden leigazolták Krystof Stuchlikot. A 23 éves cseh csatár két szezonon át edződött a tengerentúlon, majd 2019-ben visszatért hazájába. Stuchlik a cseh Extraligában egyetlen találkozón lépett jégre, főleg a másodosztályban játszott. A jelenlegi szezonban 9 mérkőzésen nem szerzett pontot az AZ Havírovban.

Az első harmadban fölényben játszott az UTE, de a az Acélbikák szerezték meg a vezetést, egy távoli lövés kipattant Rajna Miklósról, így Németh Árpádnak már csak az üres kapuba kellett lőnie, 1-0. Aztán a játékrész vége előtt 10 másodperccel egy, a kapu elé visszatett korongból Kiss Patrik egyenlített, 1-1.

A második játékrészben nem sokat változott a játék képe, majd a 36. percben Pokornyi Dávid korongszerzése után a kilépő Kiss Patrik megkerülte a hazai kaput, visszapasszából pedig Jack Suter lőtt a hálóba, 1-2. A 40. percben Tanner Jago átadását követően Kyle Just közelről talált Kovács Dávid ketrecébe, 1-3. A záró harmadban többet kezdeményezett ugyan a DAB, de ez nem akadályozta meg a lilákat abban, hogy az 58. percben Kovács Alex passzából Sam Coatta kialakítsa az 1-4-es végeredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában