Foci

2022.01.11. 22:52

Három góllal nyert a Puskás Akadémia

Második felkészülési mérkőzését a gibraltári Lincoln Red Imps gárdája ellen játszotta a Puskás Akadémia, amely dél-spanyolországi edzőtáborában 3-0-ra nyert.

Németh Krisztián

Megvan az első győzelem a dél-spanyolországi edzőtáborban

Forrás: PAFC.hu

Puskás Akadémia FC – Lincoln Red Imps FC 3-0 (0-0) 

Marbella Football Center 

PAFC: Markek (Auerbach) - Mezghrani, Szolnoki, Spandler, Deutsch L., Urbík, Plsek, Slagveer, Baluta, Komáromi, Kozák. Csereként lépett pályára: Van Nieff, Puljic, Favorov, Kiss N., Weslen Junior., Janyickij. Vezetőedző: Hornyák Zsolt. 

Gól: Komáromi (46., 65.), Favorov (71.)

 

Az ősszel a Konferencia-liga csoportkörébe jutó gibraltári élcsapat ellen az első játékrész még nem hozott gólt, ám rögtön a szünet után Komáromi György talált be Jakov Puljic átadásából. A szerződését meghosszabbító szélső a 64. percben kettőre növelte az előnyt Mohamed Mezgrani indítása után, a 71. minutumban pedig Artem Favorov megszerezte a harmadik gólt.

 

Egy érdekes, a PAFC számára hízelgő statisztika látott napvilágot a CIES Football Observatory, azaz a Sporttudományok Nemzetközi Központja „tollából”. A svájci székhelyű cég analízise alapján a megjósolt, majd valóban megszerzett bajnoki pontszámok összehasonlításának tükrében az ötödik helyen végeztek a felcsútiak valamennyi európai csapat összevetésében. A kutatás az Instat adatain alapul: a labdabirtoklás és a kapura lövések (a saját és az ellenfél kapujára tartó lövéseket is beleszámítva) alapján határozták meg, hogy a csapatoknak hány pontot kellett volna szerezniük a mérkőzéseken, majd ezeket a számokat összehasonlították a valós végeredményekkel.

 

Eszerint a PAFC támadóalakzata majdnem olyan hatékony volt ősszel, mint a Messi, Neymar, Mbappé brutális trióval fűszerezett Paris Saint-Germain. A PSG a negyedik, a PAFC az ötödik helyen végzett. Az első három sorrendje: Kolozsvár, Trabzonspor, Zürich.

 

Félreértés ne essék, ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy PSG minőségű futballt produkál a PAFC! Azonban a matematikai összefüggésekkel jól leírható a játék minden szegmense. Ennek alapján pedig kiderült, hogy a statisztikák alapján találkozónként 1,18 pontot jövendöltek a felcsútiaknak, ehelyett több, 1,94 pontot szereztek átlagosan a 16 őszi bajnokin. Az NB I. viszonylatában a PAFC zárt az első helyen, megelőzve a Kisvárdát és a Ferencvárost, a MOL Fehérvár az ötödik helyre került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában