Jégkorong

2022.01.31. 21:24

Ezúttal is jobb volt a Brassó

Az Erste Liga hétfői játéknapján a kiváló formának örvendő Titánok jégkorongcsapata a Corona Brassót fogadta.

Beke Zsombor

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A hazai kék-fehérek magabiztosan várhattak az összecsapást, hiszen Anatoli Bogdanov gárdája az elmúlt három mérkőzését egyaránt megnyerte, a MAC HKB Újbuda (6-4), a Dunaújvárosi Acélbikák (4-0) és a Csíkszereda (5-4) is vesztesen hagyta el a Raktár utcai jégcsarnok jegét. A Corona Brassó bár legutoljára simán verte a DAB-ot (6-2), előtte sorrendben a Gyergyótól, a Csíkszeredától, a DVTK-tól és  DEAC-tól is kikapott.

 

A találkozó előtt Ocskay Gábort köszöntötték, a magyar hoki legendája, a fehérvári jégkorong atyja hétfőn ünnepelte a 70. születésnapját. A mérkőzést lendületesen kezdték a fehérvári fiatalok, Krasnican rögtön próbára tette Polcot. Három és fél perc után Ambrus Csongor magas bottal való játékért kapott két perces kiállítást, de a Titánok könnyedén átvészelte az emberhátrányt. Öt az öt ellen Reiter sistergős bombája kerülte el kicsivel a kaput, míg a túloldalon Hunt lökete akadt el Horváthba. A harmad közepén a hazaiak első sora rendezett tűzijátékot a brassói kapu előtt, de Karsnican és Lundin lehetősége is kimaradt. Kiegyenlített játék zajlott a jégen, majd két perccel a játékrész vége előtt megszerezte a vezetést a Brassó, Schaber tuszkolt be közelről egy kipattanót, 0-1.

 

A középső harmad első percében fórban jöhetettek a vendégek, de a védelem a helyén volt, Valcher távoli lövésénél pedig Horváth védett nagyot. Két és fél perc eltelte után Farkas adta el a korongot rossz helyen, a kínálkozó eséllyel pedig éltek a sárga-kékek, Gliga volt eredményes, 0-2. Majdnem sikerült gyorsan válaszolni, de Lundin ziccerét Polc fogta. Támadásban maradt a Fehérvár, de újabb gólt az erdélyi csapat lőtt, Rasulov mattolta Horváthot, 0-3. A harmad közepén megtört a jég, Győrffy lepte meg oldalról a vendégek kapusát, 1-3. Később emberelőnyben zárkózhattak volna közelebb Anatoli Bogdanov tanítványai, de nem sikerült, Dobmayer és Dolinar helyzete is kimaradt. Benne volt a levegőben mindkét oldalon a gól, de a hálót csak a vendégek mozgatták meg, Vasili talált be a rövid alsóba, 1-4. Nem sokat késett a válasz, egy gyors kontrát követően Dudkin értékesítette Keceli-Mészáros passzát a 36. minutumban, 2-4.

 

A záróetap brassói nyomással startolt el, kapuvas után Macdonald lövését hárította mamuttal Horváth. Nem találta a ritmust a Titánok csapata, nem úgy a vendégek a hazai kapuba vezető utat, Bors lőtt gólt közelről, 2-5. Majdnem sikerült ismét gyorsan kettőre olvasztani a differenciát, de Ambrus Csongor és Krasnican közelijét is kitornázta Polc. Felpörögtek a kék-fehérek, Dolinar távolról, Ambrus Gergő oldalról veszélyeztetett. Kilenc perccel a vége előtt emberelőny formájában esélyt kapott a felzárkózásra a Fehérvár, de Dudkin szabálytalansága után oda lett a létszámfölény. Hat perccel a mérkőzés vége Schaber góljával már négyre nőtt a két csapat közötti differencia, majd Dolinar találatával újra csak három volt közte, 3-6. Bár az utolsó percekben is volt helyzete a hazaiaknak, az eredmény már nem változott, megszakadt a Titánok győzelmi szériája.

Folytatás kedden az FTC-Telekom ellen 18.40-tól.

 

Titánok – Brasov Wolves 3-6 (0-1, 2-3, 1-2)

Székesfehérvár, 303 néző. V.: Kormos, Kincses, Fényi, Árkovics

Titánok: Horváth D. – Mingazov, Dolinar 1, Ambrus Cs., Krasnican, Lundin (1) – Reiter, Dobmayer, Fekete, Keceli-Mészáros (1), Dudkin 1 – Kóger B., Farkas B., Nagy Á., Ambrus G. (1), Csiszer – Nochta, Alapi (1), Győrffy, 1 Parragi. Edző: Anatlo Bogdanov.

Brassó: Polc – Macdonald, Williams (1), Valchar (2), Gajdó B., Gliga 1(2) – Borisenko (1), Rasulov 1, Schaber 2, Huard (2), Hunt (1) – Bors, Gajdó T., Molnár, A. Vasile 1, Kovács M. – Ráduly, Buda, N. Valise, Szőcs. Edző: Dave Macqueen.

Kiállítások: 8, ill. 4. perc.

Kapura lövések: 28-35.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában