Felkészülési mérkőzés

2022.01.07. 20:10

Bekezd a Puskás AFC, Stopira fellélegezhet

A Puskás Akadémia Bajnokok Ligája-résztvevő csapat ellen vívja első felkészülési mérkőzését, a MOL Fehérvár hátvédje pedig fellélegezhet, ott lehet az Afrikai nemzetek kupáján.

Németh Krisztián

A kapuban remek őszt produkáló Markek Tamás (jobbra) BL-résztvevő csapat ellen bizonyíthat

Forrás: PAFC

A Marbella Football Center, amely számos Málagában edzőtáborozó csapat számára biztosítja a felkészülés kereteit, korábban arról adott hírt, hogy a PAFC a belga másodosztályú Deinze csapatával játszik edzőmeccset, ám a felcsúti klub pénteken délután bejelentette, hogy jóval veretesebb gárda ellen lép pályára.

A Club Brugge lesz Hornyák Zsolt csapatának ellenefele, szombaton 15:30 órától.

A belga bajnok a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester City, a PSG, és az RB Leipzig mellett többnyire a pofozógép szerepét töltötte be, ám a Lipcsét idegenben legyőzték, a párizsiaktól pedig pontot raboltak otthon. A nemzetközi futball tavaszban már nem érintettek, de esélyesek a címvédésre otthon, igaz hét pont hátrányt kell ledolgozniuk a meglepetés csapat Royale Union SG mögött.

Míg Szolnoki Rolandék közel három hetes kihagyás után először lépnek pályára, addig a Vidi egykori védőjének, Disztl Lászlónak a csapata már túl van az első edzőmeccsen. A német másodosztályú Karlsruhe csapatával gólnélküli döntetlennel zártak szerdán. Eredetileg a Feyenoorddal meccseltek volna szombaton, ám a holland klub lemondta a találkozót.

A MOL Fehérvár kényszerű okok, a csapatban előforduló koronavírus-fertőzések miatt nem utazik Dél-Spanyolországba, itthon készülnek majd. Stopira viszont fellélegezhetett!

A 2019 óta kettős, zöld-foki szigeteki-magyar állampolgár a közelmúltban másodszor is elkapta a koronavírust, de immár szülőhazájának válogatottjával edz Kamerunban, a vasárnap kezdődő kontinensviadal egyik helyszínén. A 46-szoros válogatott bekk csapata a csoportkörében vasárnap este 8 órakor Etiópia ellen kezd, csütörtökön Burkina Faso, hétfőn a házigazda Kamerun ellen játszik.

A fehérváriaktól Lamin Jallow, Gambia nemzeti csapatának tagjaként koncentrál a tornára. A szezonban 7 bajnokin pályára lépő, támadó Tunéziával - így a többi között a ferencvárosi Aissa Laidouni-val, - Malival, és Mauritánivával találja majd magát szembe.

Az FTC-től Ryan Mmaee és Sammy Mmaee is részt vesz a tornán, Tunézia színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában