Új igazolással játszottak

2021.12.02. 19:25

Pontok nélküli jó játékot hoztak a Titánok

Az Erste Liga csütörtöki játéknapján a Titánok jégkorongcsapata a Gyergyói Hoki Klubot fogadta.

Beke Zsombor

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Titánok – Gyergyói Hoki Klub 2-5 (0-0, 1-3, 1-2)

Székesfehérvár, 378 néző. V.: Berger Á., Kincses, Fényi S. Barnabás, Kedves A.

Titánok: Horváth – Reiter, Mingazov, Skakodub, Lundin, Keceli-Mészáros – Dolinar, Farkas (1), Ambrus G. (1), Rétfalvi (1), Ambrus Cs. 1 – Szabó P. (1), Nochta, Csiszer, Nagy 1, Jábor – Kóger, Tkachenko, Mayer, Alapi, Győrffy. Edző: Anatoli Bogdanov

Gyergyó: Rinne – Haaranen (1), Kozma, Bodó, Császár 1, Orban (1) – Saari (2), Fejes (1), Szabó K., Tranca 2, Vincze P. (2) – Ferenc Csibi 1, Győrfy, Szigeti, Sárpátki 1, Silló (1) – Todor, Sándor-Székely, Di Diomete, Benedek, Vincze G. Edző: Szilassy Zoltán

Kapura lövések:

Kiállítások:

A Titánok jégkorongcsapata a meccs napján jelentette be, hogy aláírta szerződését Kamil Mingazov. A 25 éves orosz játékos hazájának harmadosztályában kergette a pakkot ebben a szezonban, de Dynamo-Altay Barnaul együttesétől nyolc mérkőzés után távozott.

Mingazovval a keretében beszorult a találkozó elején a Fehérvár, Kozma és Vincze Péter lövésénél is nagyot kellett nyújtózkodnia Horváthnak. Trachenko kiállítása nyomán még nehezebb két perc várt a hazai védelemre, de az önfeláldozó blokkoknak köszönhetően maradt a 0-0. Az első fehérvári helyzetre kicsivel több mint hat percet kellett várni, Alapi húzta meg a bal oldalon, az ő próbálkozása csak az oldalhálót, míg Mingazové a kapuvasat találta el. A harmad derekán az ICEHL csapatból visszajátszó Ambrus Gergő került ziccerbe, de Rinne mamuttal hárítani tudott, majd a gyergyóiak sorozták meg Horváthot, de a hazai portás is kitett magáért.

A második harmad gyors erdélyi góllal kezdődött, Skakodub kiállítása után 16 mp kellett csak a fór értékesítéséhez, Fejes távoli lövésébe Sárpátki ért bele jól, 0-1. Lendületbe jött Szilassy Zoltán gárdája, egy újabb fórt 8 másodperc alatt használtak ki a vendégek, egy másik exfehérvári, Császár Hunor révén. A gólparádénak itt még nem volt vége, a Titánok csapata gyorsan felállt a két gyors pofon után és Nagy Ákos értékesített egy kipattanót, 1-2. A mozgalmas első percek után lenyugodtak a kedélyek, majd 17 másodperccel a harmad vége előtt kettőre növelte előnyét a Gyergyó, Tranca volt eredményes, 1-3.

A záróetap bár hazai lehetőségekkel kezdődött, piros-fehér góllal folytatódott, Ferenc Csibi bombája talált utat a kapuba, 1-4. Nem adták fel a fehérvári fiatalok, kilenc és fél perccel a mérkőzés vége előtt Ambrus Csongor faragott a hátrányból, 2-4. Nyomott a Titánok gárdája, de Tranca értékesített ziccere eldöntötte a három pont sorsát, 2-5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában