Igyekezniük kell

2021.12.07. 20:14

Mozgalmasan alakulnak a napok az Alba Fehérvár kosarasainál

Mirko Mulalic és Baylee Steele elhagyta a fehérvári kék-fehéreket. Utóbbi Lengyelországban folytatja.

Horog László

Mirko Mulalic (fehérben) távozik Fehérvárról

Forrás: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Fotó: Domotor Csaba

Bár a csapat nem játszott tétmérkőzésen lassan egy hónapja, mozgalmasan alakulnak a napok az Alba Fehérvár kosarasainál. Az utolsó bajnokit november 12-én vívták Kaposváron, a kék-fehérek 97-82-es vereséget szenvedtek, ami meg is pecsételte a vezetőedző, a szlovén Dejan Mihevc sorsát. Előzőleg ugyan kétszer nyertek, Sopronban győztek a sérülésektől tizedelt házigazdák ellen – akik nem sokkal később szintén edzőt cseréltek – 95-82-re, majd egylabdás meccsen verték a Körmendet 77-76-ra, azonban a Belső-Somogyban elszenvedett vereség után a klub vezetői a váltás mellett döntöttek. 

A tabellára valóban nem jó rápillantani, az Alba a 11. helyen szerénykedik a 14 csapatos mezőnyben, a koronázóvárosiak 4 siker mellett 6 vereséget számlálnak, mögöttük a Sopron (3-7), a ZTE (2-8) és a Paks (2-8) következik. A bajnokságban ugyan még bőven van lehetőség a javításra – a cél a négy közé kerülés, az elvárás nem változott –, azonban ha a fehérváriak szeretnének jelen lenni a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcas döntőjében, igyekezniük kell az elkövetkező három bajnoki fordulóban. 

Ugyanis az MK-fináléra az alapszakasz első köre rangsorol, még három összecsapás vár a Fehérvárra. Szombaton, 17 órakor a mögöttük helyezkedő Zalaegerszeget fogadják, majd két, idegenbeli kirándulás következik, Oroszlányba, december 23-án pedig Szegedre utaznak. Mindkét ellenfél verhető, az OSE a 7., az SZTE a 9. helyen várja a folytatást, ám az biztos, a korábbinál jobb játék szükségeltetik. 

Az új szakvezető, a német Matthias Zollner kinevezése mellett szólt, hogy két és fél éve bajnoki döntőt vívott a Körmenddel, a megyei szomszédvár Falco verte őket, valamint a hirtelen véget ért 2019-20-as idényben is ezüstérmes pozícióban helyezkedett el a bajnokság márciusi lefújása idején. Nem csak a fehérvári kispadon történt változás, kedden bejelentették, szerződést bontottak két játékossal, távozik a szlovén bedobó, Mirko Mulalic és az amerikai magasember, Baylee Steele. Mindketten nyáron érkeztek, Steele a tavalyi szezont a lengyel PGE Spojnia Stargard együttesében töltötte, ezúttal is tőlük kapott ajánlatot, amit elfogadott. 

A klubházban úgy számolnak, két győzelem elég lehet a nyolcas döntőhöz, ám biztosak akkor lehetnek a dolgukban, ha mindhárom meccsüket megnyerik. Idén áprilisban, a Ludovika Arénában az Alba a Szolnokkal vívta a negyeddöntőt, félidőben még a fehérváriak vezettek, végül egylabdás meccsen kikaptak, nem jutottak az elődöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában