Szerződést bontottak a centerrel és a bedobóval

2021.12.07. 17:03

Két kosaras távozik az Alba Fehérvártól

Mirko Mulalic és Baylee Steele elhagyta a fehérvári kék-fehéreket. Utóbbi korábbi csapatánál, Lengyelországban folytatja.

Horog László

Baylee Steele

Forrás: Horog László

Fotó: Horog László

Az Alba Fehérvár kosarasainak vezetői érthetően elégedetlenek az együttes eddigi szereplésével, a három és fél héttel ezelőtti, kaposvári, 97-82-es vereség után elköszöntek a nyáron kinevezett szlovén vezetőedzőtől, Dejan Mihevctől, akit a korábban a Körmendet sikerrel dirigáló német Matthias Zollner váltott a kispadon. Kedden újabb személycserékről adott tájékoztatást Simon Balázs, az albások ügyvezetője, szerződést bontottak két légióssal, már nem tartozik a Gáz utcaiak kötelékébe az amerikai center, Baylee Steele és a szlovén bedobó, Mirko Mulalic.

Előbbi érkezett korábban, július végén, nagy reményeket fűztek a szerepléséhez, a tavalyi idényt újoncként a lengyel élvonalban, a PGE Spojnia Stargard csapatában töltötte, jó számokat produkált, a negyeddöntőben búcsúztak a rájátszásban. Mulalic hetekkel később jött, ugyanis a hazai bajnokságnál nagyságrendekkel magasabban jegyzett olasz élvonalból szerződtetett amerikai bedobó, Donte Thomas térde miatt nem ment át az orvosi vizsgálaton, megüresedő posztján Mulalicra esett a választás. A kosaras a tavalyi idényben a macedón Rabotnicki gárdájában szerepelt.

Mirko Mulalic

Forrás: Horog László

Steele már meg is találta új állomáshelyét, ami megegyezik a régivel, a lengyel Stargard együtteséhez tér vissza, a szezon végéig írt alá.

- Köszönjük klubunkért tett szolgálataikat, tovább pályafutásukhoz sok sikert kívánunk - közölte Simon Balázs ügyvezető.

A táblázat 11. helyén szerénykedő albások szombaton, 17 órakor a tabellán mögöttük helyezkedő Zalaegerszeget fogadják, majd két, idegenbeli kirándulás következik, Oroszlányba, december 23-án pedig Szegedre utaznak. Mindkét ellenfél verhető, az OSE a 7., az SZTE a 9. helyen várja a folytatást, ám az biztos, a szezon eddigi részében mutatottnál lényegesen jobb játék kell a fehérvári sikerekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában