Rágós volt ez a bécsi szelet

2021.12.07. 21:41

A Fehérvár bár több helyzetet alakított ki, a Bécs otthon tartotta a pontokat

Az ICEHL 25. fordulójában a Hydro Fehérvár AV19 a Spusu Vienna Capitals otthonában lépett jégre.

Beke Zsombor

Forrás: Spusu Vienna Capitals

Fotó: Vymlatil/Weitsicht.cc

Igazi rangadót rendeztek kedd este Bécsben, hiszen tabella második helyén álló együttes látogatott a negyedikhez, de a két gárdát 24 lejátszott találkozó után mindössze három pont választotta el egymástól. A Vienna és a Fehérvár is jó formának örvend. A sárga-feketék bár rosszul kezdték a bajnokságot, azóta meglódultak felfelé a tabellán, az utóbbi öt mérkőzésükből négyen győztesen hagyták el a játékteret. A Volán sem panaszkodhat, az utóbbi hetekben a sok hiányzóval játszó kék-fehérek négy meccses nyeretlenségi szériának intettek búcsút, a Znojmo gárdáját hazai pályán (5-1), míg a a Linzet (0-4) idegenben verték magabiztosan.

A múlt héten visszatért Kevin Constantine együttesébe Bartalis és Terbócs, de Bécsben is volt ok az örömre, hiszen a kézsérülése után ismét a társakkal tartott Hári János. Igaz, a hiányzók listája nem lett sokkal rövidebb, Alex Petan és Rasmus Tirronen kisebb sérülés, Szabó Bence pedig betegség miatt nem utazott el Bécsbe.

Már a találkozó legelején emberelőnybe került a Fehérvár, és nem is járatták rosszul a pakkot a Fejér megyeiek, de Hári majd Erdély lövése is a mamutban halt el. Később Atkinsont ütközték le csúnyán a palánknál, a bírók nem ítéltek semmit, a fehérvári légiós saját lábán, de segítséggel hagyta el a jeget. 11 perc után a mérkőzés eddigi legnagyobb lehetősége maradt ki. Erdély a hazai kék vonalnál kapott forintos passzt, de a ziccerben kilépő csatár a védő szorongatásában a kapusba lőtte a korongot. Újra megijedhettek a fehérvári szurkolók, hiszen egy ütközés után ezúttal Bartalis kelt fel nehezen a jégről, a csípőjét fájlalva ment a kispad felé. Szerencsére mind a két Volános vissza tudott térni a pályára. A folytatásban enyhe mezőnyfölényben játszott a magyar együttes, de igazán nagy ziccer egyik kapu előtt sem alakult ki.

A középső harmad vendég nyomással kezdődött. Először Terbócs fél fordulatból lőtt, majd Magosi a kapuvasnál próbálta betuszkolni a pakkot, de a visszatérő Hárinak is volt egy biztató kísérlete, az első fehérvári gól azonban váratott magára, Starkbaum állta a rohamokat. A sok kihagyott helyzet sajnos megbosszulta magát. A harmad derekán a Bécs támadhatott emberelőnyben, Fournier adta el a korongot, Neal köszönte szépen és kíméletlenül kilőtte a bal alsó sarkot, 1-0.  Kiegyenlítettebbé vált a játék, a Volán a következő hátrányt már megúszta, majd Terbócs közelről a kapusba lőtt. A játékrész vége borzasztóan alakult fehérvári szempontból. Először Sheppard lőtt be egy a palánkról visszapattanó korongot, majd egy védelmi kihagyást követően Meyer értékesített egy ziccert, 3-0.

A nagy fehérvári feltámadásra szinte a záróetap elején elszállt minden esély, hiszen még 30 másodperc sem telt el, amikor Meyer fonákkal mattolta Kornakkert, 4-0. Megfogta a gól a Volánt, emberelőnyben egy Erdély lövésen kívül nem jutottak sokra Kevin Constantine tanítványai. Később ugyan ismét fölénybe került a Fehérvár, de az igazi átütő erő hiányzott a támadásokból. Hét perccel a mérkőzés vége előtt megtört a jég, Starkbaum ment ki a kapu mögé rosszul egy körbelőtt korongra, a pakk Erdély elé került, aki az üresen hagyott ketrecbe lőtt, 4-1. Az utolsó percekben üres kapura Neal talált be, majd a túloldalon Bartalis állította be a végeredményt, 5-2.

Jegyzőkönyv

Spusu Vienna Capitals – Hydro Fehérvár AV19 5-2 (0-0, 3-0, 2-2)

Bécs, zárt kapuk mögött. V.: Fichtner, Smetana, Gatol, Weiss

Bécs: Starkbaum – Wall, Lakos (1), Meyer 2, Sheppard 1 (1), Preiser (1) – Karlsson, Prapavessis, Lowry (1), Neal 2, Hartl (2) – Piff, Fischer (1), Antal, Kromp, Bauer (1) – Maxa, Moncada, Artner. Vezetőedző: Dave Barr

AV19: Kornakker –  Fournier, Campbell, Erdély 1, Sarauer, Jacobs – Horváth M. (1), Szabó D. (1), Rétfalvi, Hári, Kuralt – Atkinson, Dobmayer, Shaw, Bartalis 1, Terbócs – Magosi, Németh, Mihály. Vezetőedző: Kevin Constantine

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Kapura lövések: 22-37.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában