Baluta és Kozák góljával

2021.11.06. 21:47

Zsinórban ötödik bajnokiját nyerte a Puskás Akadémia

Nagy szerepe volt abban a Tóth Balázst helyettesítő hálóőrnek, hogy mindhárom bajnoki pontot otthon tartotta a Puskás Akadémia szombat este az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Németh Krisztián

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Puskás Akadémia FC – Újpest FC 2-1 (0-0)

Pancho Aréna, 500 néző. Vezette: Berke (Kóbor, Király)

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy – Plsek, van Nieff (Favorov, 77.) – Slagveer (Csirmaz, 77.), Baluta (Bakti, 91.), Gera (Corbu, 56.) – Kozák (Puljic, 91.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Újpest FC: Banai – Kastrati (Viana, 78.), Diaby, Kutrumbisz, Antonov – Mitrovics, Mack – Beridze, Katona (Szakály, 78.), Csongvai – Kone (Tallo, 52.). Vezetőedző: Michael Oenning.

Gól: Baluta (49.), Kozák (90. – 11-esből), ill. Beridze (97. – 11-esből).

Sárga lap: Spandler (24.), van Nieff (27.), Gera (35.), Kozák (75.).

Mindkét együttesnek megvolt a lehetősége a gólszerzésre a meccs első húsz percében. Az egész derbin a felcsútiak kapusa, Markek Tamás többször is remekül védett, csapattársai közül pedig néhányan komolyabb szabálytalanságokkal vétették észre magukat. Három sárga lapot is begyűjtöttek, Gera Dániel a kiállítástól sem állt messze.

A fordulás után tudta megszerezni a vezetést a házigazda a sereghajtó ellen, a 49. percben Alexandru Baluta lőtt közelről a kapuba, 1-0. A második játékrész közepe gyenge játékot, mindkét oldalon sok hibát hozott. Markek viszont kivágta a rezet, háromszor is nagyot védett, a 62. percben remek mozdulattal tolta kapufára a labdát. A másik oldalon Corbu hagyott ki nagy ziccert, a véghajrában pedig eldőlt a meccs: Baluta érkezett nagy rössel a tizenhatosra, Luca Mack pedig belerúgott a labda helyett a lábába. A büntetőt Libor Kozák értékesítette, 2-0. Sikerült a szépítés a liláknak, a 97. percben Szolnoki Roland szabálytalansága után, a sértett, Giorgi Beridze tizenegyesgólja zárta a derbit, 2-1.

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Markek Tamás sorozatban negyedik mérkőzésen védte a PAFC hálóját, Tóth Balázs még az MTK ellen szenvedett vállsérülést. A Csákvártól igazolt kapus 30 esztendősen debütált az NB I.-ben!

– Lehettünk volna pontosabbak, jobban is kihasználhattuk volna a helyzeteinket, akár 3-1-re vagy 4-2-re is nyerhettünk volna. A lényeg, hogy megnyertük a találkozót. Óvatosabbak voltunk, kevésbé nyitottunk, mert tudtuk, ha sikerrel zárjuk a meccset, fontos pontokat szerzünk két közvetlen vetélytársunkkal, a Ferencvárossal és a Kisvárdával szemben – mondta értékelésében Hornyák Zsolt, a PAFC mestere.

Valóban megerősítette helyét az élmezőnyben a felcsúti gárda, köszönhetően annak, hogy már hat bajnoki meccs óta veretlen és sorozatban öt győzelemnél jár, míg a fővárosi lila-fehérek három veretlenül megvívott összecsapás után kaptak ki ismét a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában