Revanséhség ebédidőben

2021.11.19. 15:50

Visszavághat a Paksnak a Puskás

Utolsó két paksi fellépést nem úszta meg négy gól alatt a Puskás Akadémia. Szombaton nem sokkal déli tizenkettő után a Pancho arénabeli 1-6-ért is visszavághat felcsúti gárda.

Németh Krisztián

Markek Tamás felkészült a lövések záporára

Fotó: Török A. / MW

Vízválasztó lehet a Puskás Akadémia stabilitása szempontjából a szezon második Paks elleni derbije. A Magyar Kupa-búcsút leszámítva remek formában vannak a felcsútiak: sorozatban öt megnyert bajnokinál tartanak, és pontegyenlőségben állnak a tabella tetején a Ferencvá­rossal. De! A Paks igazi mumusa lett Hornyák Zsolt együttesének, az utóbbi egy évben háromszor is – kétszer Tolnában, egyszer Fejérben – átgázolt rajta. A jelenlegi képet ­kissé árnyalja, hogy a zöld-fehérek lendülete alábbhagyott, kikaptak a Mezőkövesdtől és a Mol Fehérvártól, a PAFC-hoz képest ellenkező előjellel, öt győzelem nélküli bajnoki után várják a találkozót. A korábbi csákvári háló­őrnek, a megsérült Tóth Balázs helyére beugró Markek Tamásnak is komoly szerepe van a felcsúti együttes menetelésében, négy végigjátszott mérkőzésen csak két gólt kapva.

A 30 éves hálóőr szerint csak tökéletesen koncentrálva lehet sikerrel megvívni a szombati összecsapást.

– Ha jó hozzáállásunk lesz, akkor nem lehet probléma. A kapusedzéseken arra készültünk, hogy sok lövés érkezik majd a kapumra. Ismerjük a Paks őszinte támadójátékát. Hátul kompaktan szeretnénk védekezni. Nem szabad abból kiindulnunk, hogy az elmúlt öt mérkőzésen jó formát nyújtottunk, de nincs mitől félnünk – zárta gondolatait a PAFC kapusa.

Markek Tamás felkészült a lövések záporára
Fotó: Török A. / MW

A két csapat legutóbbi paksi meccsén, áprilisban egygólos hátrányból nyert 4-2-re a házigazda, tavaly novemberben pedig Hahn János nagy napján, a mesternégyest szerző támadónak is köszönhetően 6-2 lett a vége. Ha ehhez még hozzávesszük a 6-1-es felcsúti leckéztetést, akkor valóban eljött a revans ideje. Éppen a két csapat egymás elleni huszonegyedik találkozóján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában