megyefoci

2021.11.12. 15:30

Szuperrangadó a szezon zárására

A 13., őszi záró fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

2021. november 13. szombat 13.30

Sárosd (9.) – Bodajk SE (3.)

Arany Tibor, a Sárosd vezetőedzője: – A vasárnapi móri rangadó szorosabb volt, mint amit az eredmény mutat. Ettől függetlenül azonban nem tudom elvitatni a Mór győzelmét. Sajnos voltak olyan hibáink, amelyeket ők könyörtelenül kihasználtak, míg mi nem tudtuk a helyzeteinket gólra váltani. A csapat hozzáállására nem lehet panasz, remélem, hogy ezt a hozzáállást tudjuk tovább vinni, és a Bodajk elleni mérkőzésen itthon tartjuk a három pontot, Van olyan sérült, aki ebben a szezonban már nem fog játszani. Itt Vida Tamásra gondolok, bár Rauf Dávid úgy néz ki bokasérülése után visszatér, Meszlényi Zsolt a hétvégén beteg volt, de ő talán játszhat, valamint Takács Márió hosszabb kihagyás után már kapott lehetőséget legutóbb, és egyre inkább bevethető.

2021. november 13. szombat 16.30

Móri SE (4.) – Tóvill Kápolnásnyék (7.)

Berndt András, a Móri SE vezetőedzője: – A Sárosd ellen teljesen megérdemelten nyertünk, lehetett volna nagyobb gólarányú is a győzelem. Gyorsan vezetéshez jutottunk a meccs elején, majd kettőre növeltük előnyünket, és a félidő végén szintén betaláltunk, ami lélektanilag jól jött. A hétvégén a Kápolnásnyék ellen fontos, hogy a céljainkat ne veszítsük szem elől, és a teljesítményünket a Sárosd elleni összecsapáson nyújtottakra kell alapoznunk. Ebben kell hinnünk, és a hátralévő két fordulóban is hasonló kvalítást mutatni. Sajnos Fodor Máté is kivált egy munkahelyi baleset miatt nekünk, több hiányzónk van, így Sötét Dávid, Tar Bálint, és Gál Tamás nélkül kell lejátszanunk ezt az őszt.

2021. november 14. vasárnap, 13.30

Mányi TK (6.) – Enying (11.)

Varga Mihály, a Mányi TK elnöke: – Néhány gondolat erejéig a Bodajk elleni mérkőzésről. Még a múlt pénteken este is azon gondolkoztunk, hogy egyáltalán elmenjünk-e, mert hiába volt meg a csapat létszámban, de annyi betegünk volt, hogy nagyon sokan csak fájdalom, és lázcsillapítóval vállalták a játékot, így nagy nehézségek árán sikerült szombaton elmenni. Ettől függetlenül az első félidőben irányítottuk a játékot, a szünet után azonban kijött a fáradtság, meddők voltunk, és a Bodajk kihasználta a hibáinkat és megérdemelten nyert. Egész héten érezni lehet, hogy ebből nem lesz most győzelem. Az Enying elleni mérkőzés is hasonló lesz az összes többi találkozóhoz, azon múlik a siker, hogy az adott héten hogyan tud a csapat felkészülni. Nekünk ez általában jól szokott sikerülni. Ezt tükrözi az egész őszünk, látszik, hogy komoly munkát végzünk a hétköznapokban. Ez most sem lesz másképpen, azon múlik, hogyan fognak felépülni a betegeink, sérültjeink. Kiegyensúlyozott mérkőzést várok, itthon kellene tartani három pontot, az Enying biztosan próbál majd agresszívan játszani. Ki-ki meccs lesz, mindenképpen jó szezonzárás lenne, ha megnyernénk a találkozót.

Lajoskomáromi SE (10.) – Tordas R-Kord (12.)

Szili Balázs, a Lajoskomáromi SE vezetőedzője: – A csapatunk tartását mutatja, hogy vasárnap 2-0-ás hátrányból is képes volt felállni a társaság egy harmatgyenge első félidő után. A szünetben mindenki felszívta magát, így viszonylag gyorsan sikerült egalizálni az eredményt a folytatásban. Nagymértékben volt köszönhető ez a párharcok megnyerésének és gyorsabb döntéshozatalnak. Büszke voltam a játékosaimra, hogy így tudtak akarni és küzdeni. Kis szerencsével a fordítás is összejöhetett volna, de nem vagyunk telhetetlenek, igazságos döntetlen született. Külön öröm volt a számunkra, hogy az első gólunkat Vadászi Bence szerezte, aki volt csapatának köszönt be, míg a második találatunkat Simon György rúgta, aki így holtversenyben vezeti a góllövőlistát. Nem szeretek foglalkozni a következő ellenfél helyezésével és eredményeivel, hiszen idén tényleg bárki okozhat bárkinek meglepetéseket. Ettől függetlenül nekünk egyértelmű célunk, hogy győzelemmel búcsúzzunk az őszi szezontól.

Ikarus-Maroshegy (5.) – Kisláng (14.)

Szarka Martin, az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: – Két pontot veszítettünk Lajoskomáromban, folytattuk azt a tendenciát, hogy most már hat éve nem nyertünk itt, igazi mumusnak számítanak. Bár bizakodva vártuk a hét elején a mérkőzést két hazai győzelmet követően, a hét második felében két fontos játékosunk Békefi Bálint és Horváth Zsolt is kidőlt sérülés és betegség miatt. Annyira nem voltunk vidámak a mérkőzés előtt, mert játszott az U19-es csapat is, és a keretnek a felét ők alkották, viszont az első félidő után két góllal mi vezettünk. A szezonban már nem először estünk sajnos abba a hibába, hogy ilyen előny birtokában nem tudjuk elől lezárni a mérkőzést, az ellenfél pedig ki is használta két hibánkat hátul. Hiába próbáltunk plusz energiákat adni a végjátékban nem tudtuk bevinni a három pontot érő találatot, bár az utolsó percben egy egyértelmű tizenegyest nem vett észre a játékvezetői hármas. Saját magunkat okolhatjuk ettől függetlenül, hogy nem sikerült győzni. Számunkra minden mérkőzés nehéz, továbbra is vannak sérültjeink, a fiatalok pedig hétről hétre két-három mérkőzést játszanak. Abban reménykedünk, hogy nem ellenünk fogja a Kisláng a szebbik arcát mutatni, mivel ez a bajnokság teljesen kiszámíthatatlan. Az egyetlen kimondottan góllövő csatárunk, a góllövőlistát is vezető Kovács Levente öt sárga lapja miatt nem léphet pályára, megpróbáljuk őt pótolni, de nehéz lesz. Reményeim szerint azért itthon tartjuk még az ő távollétében is a három pontot.

Martonvásár SK (8.) – Ercsi Kinizsi SE (13.)

Horváth László, a Martonvásár vezetőedzője: – Korántsem volt annyira sima a kislángi győzelmünk, mint azt az eredmény mutatta. Voltak nehéz perceink, de szerencsére átvészeltük ezeket. Nem hinném azt, hogy mi lennénk az Ercsi elleni találkozó favoritjai, inkább a vendégeink. Az Ercsi nem rossz csapat, az első háromban lenne a helye, de az eredményei nem a csapat erősségét tükrözik. Feltétlenül be szeretnénk gyűjteni a három pontot, bár nagyon tartalékosak leszünk, sok a sérültük, illetve a betegsége sem kerülnek el bennünket. A vírus nem válogat, ám teljesen mindegy hogyan fogunk felállni, mert a győzelem az elsődleges.

Főnix FC (1.) – Sárbogárd SE (2.)

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: – Enyingen az első félidőben volt három- négy komoly helyzetünk, de az enyingi kapus szenzációs napot fogott ki. Szerintem megérdemelten nyertünk, dacára annak, hogy ez rosszul esett ez a vendéglátóknak. Azt a két pontot, amit az Ikarus ellen elvesztettünk most visszajött. Engem meglepett a Sárbogárd eddigi a szereplése, nagyon kiegyensúlyozottan, és egységesen játszanak, rettentően kíváncsi vagyok a mérkőzésre! Bízom abban, hogy nyerni tudunk, továbbra is tartom azt, hogy hazai pályán nem nagyon szabad elvesztegetni pontokat, ha valaki bajnokságot akar nyerni. Az is látszik a megyei bajnokságban jelen pillanatban, hogy az első hat-hét csapat simán körbe verheti egymást bármikor, és bárhol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában