kézilabda

2021.11.09. 20:02

Nem kapott ki, mégis kiesett a Gárdony

Az NB I/B Nyugati csoportjának listavezetője ellen kellett kiharcolnia a továbbjutást a Magyar Kupában a Gárdony-Pázmánd NKK női kézilabdacsapatának. A döntetlen most bukást hozott.

Ferencz Balázs

Fotó: Cseh Péter

Gárdony-Pázmánd NKK – NEKA 24-24 (13-11)

Gárdony, 50 néző. Vezette: Szőllősi D., Szőllősi S.

Gárdony: Vajk – Győrffy 2, Czuczu 3, Becséri 5, Nagy A. 1, Bocsi 2, Ágoston 2. Csere: Jónás (kapus), Vernes 2/1, Pados 1/1, Szilágyi 1, Dublinszki, Szűcs N. 2, Sárvári, Hargitai 3/2. Edző: Virincsik Anasztázia

NEKA: Németh K. – Horváth P. 1, Kellermann 1, Uhrin 2, Giricz 3, Nagy L.3/1, Szabó A. 5. Csere: Zaj (kapus), Pap 2, Csata, Faragó 4/3, Berei 1, Hengl 1, Kazeem 1. Vezetőedző: Bohus Bea

Kiállítások: 12 ill. 4 perc

Hétméteresek: 6/4 ill. 4/4

Fotó: Cseh Péter

A NEKA hibátlan szezonmérleggel érkezett a gárdonyi iskola sportcsarnokába, s alaposan meglepődhetett a korábbi világklasszis Siti Bea – Bohus Bea edzőpáros, ugyanis a Gárdony-Pázmánd NKK állva hagyta a balatonboglári fiatalokat. 3-0-s hazai vezetés után talált magára a NEKA, s hajszálpontos átlövéseikkel kapaszkodtak. Azonban volt tartás a gárdonyi lányokban, megőrizték magabiztosságukat még akkor is, ha két hetest is hibáztak. A 16. perben egyenlített először a vendéggárda, majd három minutummal később Pap révén a vezetést is átvette. Vajk Eszter főként lábbal bemutatott védései adhattak plusz erőt a társaknak, mert a szünet előtti percekben fordított a Gárdony, s kétgólosra növelte előnyét.

A második félidőre a széleken és beállóban is cserélt Virincsik Anasztázia, s ez jó húzásnak bizonyult, mert Szűcs Noémit például nem tudták megakasztani a balaton-partiak. Akik támadásban, középen egyre több hibát vétettek, s ha a szélekről egalizáltak is olykor-olykor, képtelenek voltak a maguk javára fordítani a meccset (19-19 – 47.p.). Végletekig kiélezett csatát hozott az utolsó 10 perc, Faragó Lea hetesei tartották a lelket a NEKÁ-ban, no meg Giricz találata, amivel 3 perccel a vége előtt fordítottak a vendégek (23-24). Hargitai hetesével egyenlített a Gárdony, Vajk az utolsó minutumban nagyot védett, Virincsik időt kért, s a kapus nélkül rohamozó Gárdony egy rossz passz miatt nem jutott lövéshez, s a 24-24-es döntetlennel az idegenben játszó NEKA jutott tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában