Eb-selejtező

2021.11.12. 23:12

Nehéz győzelmet vívott ki az U21-es válogatott

Hozta a kötelezőt, és megnyerte Eb-selejtezőjét Felcsúton U21-es labdarúgó-válogatottunk. Kedden Izraelben kellene pontot szerezni.

Németh Krisztián

Az U21-es válogatott Szendrei Norbert vezetésével a hajrában vívta ki a győzelmet Lettország ellen

Fotó: Földi Imre/MW

Magyarország – Lettország 1-0 (0-0)

Pancho Aréna, 200 néző. Vezette: Sandi Putros (dán)

Magyarország: Hegyi – Varju, Mocsi, Csóka, Kerkez (Csontos 84.) – Major (Bukta 74.), Szendrei, Baráth – Soltész (Szánthó 55.), Németh A. (Tóth-Gábor 74.), Skribek. Szövetségi edző: Gera Zoltán.

Lettország: Soloha – Veips, Uldrikis, Lotcikovs – Tonisevs, Ozolins (Samoilovs 81.), Korotkovs, Birka – Zengis (Dusalievs 87.), Lusins, Zelenkovs (Daskevic 62.). Szövetségi edző: Alexandrs Basovs.

Gól: Szánthó (77.)

Négy forduló után öt ponttal állt U21-es együttesünk csoportjának negyedik helyén, és egyszerű volt a képlet: ha ezen a meccsen, majd kedden Izrael ellen nem szerez pontot, biztosan búcsút mondhat Eb-álmainak. Az első jut ki a kontinensviadalra, a legjobb másodikok pedig pótselejteznek.

Szendrei Norbert a Mol Fehérvár középpályása, aki a klub két legutóbbi bajnokiján egyaránt kezdett, címeres mezben is ott volt a pályán a meccs legelejétől. Csakúgy, mint Skribek Alen a Puskás Akadémia Zalaegerszegen kölcsönben futballozó játékosa.

Az U21-es válogatott Szendrei Norbert vezetésével a hajrában vívta ki a győzelmet Lettország ellen
Fotó: Földi Imre/MW

Sok izgalmat nem hozott az első játékrész a mieinknél valamivel rosszabb mérleggel rendelkező lettek ellen (csak San Marinót tudták legyőzni, és háromszor kikaptak) nem mentünk sokra. Félórányi játék után Csóka Dániel fejelt veszélyesen. A vendégek elég sokat szabálytalankodtak.

A fordulás után nem sokkal, végre volt minek örülni, de csak egy másodpercig. Skribek szépen lőtt laposan a hosszú alsóba, de villant a partjelző zászlaja, a tv-kamerák „szerint” viszont les helyett legfeljebb egyvonal volt. Jól jött volna a VAR! Meg úgy általában véve a gólerősebb játék! Miközben a lengyelek lemosták idegenben 4-0-val az éllovas németeket, mi a lettekkel megszenvedtünk. De a 78. percben Szánthó Regő gólja kárpótolt az előző 77 percért.

Gyönyörűen lőtte ki a jobb alsó sarkot, 1-0! Hegyi Krisztián pedig nagy védéssel őrizte meg előnyünket, még él a remény!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában