atlétika

2021.11.10. 16:55

Nehéz döntést kellett meghozni

Mátó Sára után újabb ARAK kiválóság hagyja el a fehérvári egyesületet. A többszörös magyar bajnok sprinter, Takács Boglárka a Budapesti Honvéd Sportegyesületéhez távozik.

Beke Zsombor

20210627 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Gyulai István Atlétikai Stadionban zajlott a 126. Atlétikai Magyar Bajnokság. képen: Furulyás Lili Fruzsina, Takács Boglárka

Fotó: Molnár Péter / Hajdú-Bihari Napló-archív

Takács Boglárka számos szép sikert ért el az ARAK színeiben, 2018-ban az U18-as Európa-bajnokságon 100 méteren ezüstérmet szerzett, de a hazai mezőnyben is három egyéni bajnoki címmel büszkélkedhet, legutóbb épp nyáron 200 méteren utasított maga mögé mindenkit Debrecenben. Bár a júliusi eredmény biztató volt, az U23-as Európa-bajnokság nem úgy sikerült Varga Tamás tanítványának, mint ahogy számított rá, úgy érzi, a koronavírus miatt is megnehezített elmúlt két évben nem tudott annyit előrelépni, mint amennyit szeretne, a korosztályos Eb után pedig egyre jobban gondolkodott a váltáson…

– A fehérvári edzőmmel, Varga Tamással nagyon jó kapcsolatban voltunk és vagyunk is mostanáig, nem azért igazolok el, hogy nem ismerném el a szakmai hozzáértését és a továbbiakban nem tudnánk még egy picit fejlődni – nyilatkozta lapunknak Takács Boglárka. – Viszont úgy érzem, hogy ennél még jóval több van bennem. Az utóbbi két évben nem fejlődtem olyan ütemben, ahogy azt elterveztük és szerettük volna. Ennek számos oka volt. 2020-ban végeztem a gimnáziumban, és mivel Székesfehérváron nem találtam olyan egyetemet, ahova jártam volna, az ELTE jogi karára iratkoztam be a fehérvári edzések miatt levelezőre. Így a napi rutinom megváltozott, és azt hittem, a levelező adta szabadidő több pihenéssel és több edzéssel segít majd, de sajnos ez nem jól sült el, ellenkezőjére fordult. A COVID sem jött jókor, és ez az elmúlt időszak nem terv szerint zajlott. Az idei Eb kulcsfontosságú volt, nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna és elvártam magamtól.

Fotó: Molnár Péter / Hajdú-Bihari Napló-archív

A 20 éves atlétának nem volt könnyű meghoznia a döntést, hiszen az eredeti tervei szerint a fehérvári klubtól szeretett volna visszavonulni, mégis úgy érezte, eljött az idő a környezetváltozásra.

– Nehéz volt meghozni a döntést. Augusztusban sokat őrlődtem, kétszer is leültünk beszélni az edzőmmel a jövőről. Bizonyos szempontból a bizalom is megingott, annak ellenére, hogy eddig hittem a közös munkában. Külső, szakmai hozzáértők is olyan tanácsokkal láttak el, hogy nem igazán látják a fehérvári felállásban a fejlődésem lehetőségét. Nyilván ez nagyban befolyásolt és megerősített a döntésemben, de ugyanakkor fájt is. Végül eljutottam arra az elhatározásra, hogy bár szép és nagyon jó volt az ARAK-nál, le kell zárnom ezt a fejezetet és meg kell próbálni máshogy, máshol és magamnak egy új esélyt adni, hogy fejlődjek.

Takács Boglárka korábbi fehérvári klubtársához, Mátó Sárához hasonlóan a fővárosba igazolt, de nem az MTK-ba, hanem a Budapesti Honvédhoz, ahol Németh Roland lesz az edzője. Lapunknak elmondta a sprinter, hogy jelenleg még az ismerkedés fázisában tartanak, de a cél, hogy egy jó fedett pályás szezont zárjon, nyáron pedig szeretne kijutni a felnőtt Európa-bajnokságra.

Fehérvári edzője, Varga Tamás elfogadta (volt) tanítványa döntését, büszke a közösen elért sikerekre és reméli, beválik a sportolónak a váltás.

– Az utolsó nyári versenyek körül ültünk le beszélni a terveiről. A döntését tudomásul vettem, elfogadtam, jó viszonyban váltunk el egymástól. Sok sikert kívánok neki az új állomáshelyén, kívánom, hogy jöjjenek be a számításai a klubváltással kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában