foci

2021.11.15. 23:06

Nagyvadat ejtettek, büszke lehet magára az U19-es csapat

Férfi U19-es labdarúgó válogatottunk októberben kiharcolta a továbbjutást az Eb-selejtező csoportjából, így a szintén elitkörös olaszok ellen néhány napon belül másodszor lépett pályára a tavaszi elitkörre való felkészülés jegyében, és nyert.

Káldor András

Horváth Rajmund (j) szépségdíjas gólt szerzett

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Magyarország – Olaszország 3-1 (1-0)

Magyarország: Molnár Zs. (Pataki) – Mayer (Szujó) – Csinger, Debreceni – Kovács M., Horváth A. (Csatári), Benczenleitner (Kerezsi) – Lucas (Biben), Sztojka (Alaxai) – Horváth R. (Gera Z.), Redzic (Németh D.). Szövetségi edző: Tímár Krisztián.

Gól: Horváth R. (34.), Redzic (52.), Németh D. (90+4, 11-esből), ill. Baldansi (61.)

Horváth Rajmund (j) szépségdíjas gólt szerzett
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Mint ismeretes az U19-es válogatott az osztrák, a fehérorosz és az észt együttest megelőzve végzett selejtező csoportja élén az októberi győri tornán, így a csoportgyőztesek között várhatja az EB tavaszi elitkör decemberi sorsolását.

A múlt héten, csütörtökön megmérkőzött már egymással a két csapat, akkor a taljánok Duccio Degli Innocenti lövésével nyertek 1-0-ra. A magyaroknak igen nagy szükségük van az EB elitkör előtt nívós csapatokkal találkozni, éppen ezért jól jött a kékek elleni páros csata.

Az első negyedórában egyik csapattól sem láthattunk ígérkező megoldást. Aztán 20. perc végén szemre is látványos akciót vezetett a magyar csapat, Horváth Rajmund labdáját Simut Mario Lucas centikkel lőtte a hosszú sarok mellé. Többet birtokolták a labdát az olaszok, de veszélyesebbnek tűntek a hazai próbálkozások. A 34. percben Benczenleiner Barna futotta le védőjét a baloldalon, éles centerezését pedig Horváth Rajmund 6 méterről, estében, félfordulattal, ballal a kapu közepébe lőtte, 1-0. Majd Csinger Márk kétméteres hátrányból szerelte látványosan Wilfred Gnontót.

A szünet után jelentős átalakuláson estek át a csapatok, főleg a vendégeknél volt több csere, mindössze négyen maradtak a kezdő tizenegyből a pályán. Az 52. percben Redzic Damír 12 méterről, egy védőt is érintve lőtt a hálóba, úgy, hogy Jacoppo Sassi kapus bevédte az éles szögből belőtt labdát, 2-0. Majd a 61. percben Tommaso Baldanzi szép egyéni alakítás végén 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 2-1. A 95. percben büntetőhöz jutott Gera Zalánt buktatták a 16-oson belül, Németh Dániel pedig a bal alsóba vágta a labdát, 3-1.

– Végig kontroll alatt tartottuk az ellenfelet, végig letámadtunk, nyomás alatt tartottuk őket – fogalmazott Tímár Krisztián a mérkőzés után az MLSZ honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában