Segítségnyújtás

2021.11.23. 20:49

Komoly sanszot kaptak a sportolók

A Pannon Egyetem után a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusszal is együttműködési megállapodást kötött a 112 éves MÁV Előre Sport Clubbal, a sportolók különböző területeken történő segítése érdekében.

Káldor András

A MÁV Előre-BERICAP női NB I-es röplabda csapatából is többen fognak élni a lehetőséggel

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megállapodás legfőbb célja, hogy a városban sportoló fiatalokat tanulmányi területen és a sportban egyaránt Székesfehérváron tartsák. Székesfehérváron, a Budapesti Corvinus Egyetem keretein belül folytatott felsőoktatási tanulmányokra, illetve a sportolói karrier lezárását követően a megszerzett tudás hasznosítására is.

Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke elmondta, hogy a megállapodásnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a profi sportolók, ha vállalják a továbbtanulást, abban is maximálisan támogatva legyenek. A sportklub életében rendkívül fontos az utánpótlás-nevelés, melynek nélkülözhetetlen pillére a sportkarrier építése mellett, a tehetséges fiatalok tanulmányi előre menetele is.

A megállapodás értelmében az egyetem és a MÁV Előre SC között kialakuló szakmai munkakapcsolat kiterjedhet a duális képzés és projekt tevékenységek tárgyában mind sportszakmai, mind gazdálkodásmenedzsment tudományi területen egyaránt.

Sportközgazdász, illetve gazdálkodás és menedzsment alapszakon az idei évtől sportgazdaságtani specializáció indul, így olyan területen is képeznek hallgatókat, akik az képzés befejezése után megtalálhatják a boldogulásukat a sportegyesületnél.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában