nem találta a ritmust

2021.11.12. 19:52

Kikapott az Alba Somogyországban

Belső-Somogyban szerepelt az Alba kosárcsapata, a fehérváriak félidőben vezettek, aztán vesztettek, 97-82-re.

Horog László

Félidőben még három ponttal vezetett, aztán simán kikapott az Alba Kaposváron

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Szabó Zsolt duplájával indult az Alba kaposvári vendégjátéka, Hendlein közelről válaszolt, majd Price köszönt be, a hazaiaknál Hilliard és TJ Price volt elemében, a túloldalon Szabó és Steele ügyeskedett. A negyed derekáig a hazaiak vezettek szűken, a folytatásban jobbára a fehérváriak, azonban a hazaiak gyorsan egalizáltak. Laksa nem tétlenkedett, az első tíz percet kétpontos előnnyel zárták a vendégek, 17-19. A kétperces szünet után Martins Laksa duplájával négy ponttal ellépett az Alba, közelítettek a hazaiak, de Steele visszaállította a korábbi különbséget, sőt, az amerikai center hármasával növelte is a differenciát a vendég, 21-26. Pongó Marcell jól irányított, sőt, mesteri triplát is dobott a sarokból, 23-32, a hazaiak Ford két kosarával próbálták tartani a lépést, időt kért a koronázóvárosiak trénere, Dejan Mihevc. TJ Price triplát dobott, majd labdát csent és meg sem állt a gyűrűig, egy pontra zárkózott a hazai brigád, Mihevc ismét időt kért, 31-32. Őrizte előnyét a Fehérvár, de meglódulni nem tudott, Price mindig jókor volt jó helyen, betalált középtávolról, vagy a társa leperdülő labdáját sodorta közelről a gyűrűbe. A túloldalon Stark kapta el a fonalat, fontos pontokat szerzett, ami arra volt elég, hogy a házigazdák ne vegyék át a vezetést. Remek hangulat uralkodott az impozáns arénában, főleg akkor, amikor Bogdán hármasa ült, egy pontra jöttek a hazaiak, sőt, Wayne Martin ziccerével már vezettek is, a látogatók túl szellősen védekeztek. A vendégek irányítója, Jonathan Stark hirtelenjében kétszer volt eredményes, a hazaiak mestere, Nikola Lazic az első félidő vége előtt tíz másodperccel időt kért, húsz perc után 43-46 állt az eredményjelzőn.

Xavier Ford betörés után talált be, majd Hilliardnak volt egy gyenge kísérlete am sarokból, a palánkot találta el a gyűrű helyett, azonban a következő akciónál nem rontott, átvette a vezetést a Kaposvár. Martin ziccerére Stark kintről felelt, 49-49, Fakuade révén már a vendégeknél volt az előny. A hazaiak a következő akciónál negyedszerre gyötörték a labdát a hálóba, amihez kellett, hogy előzőleg háromszor náluk landoljon a lepattanó. Fakuade blokkolt a saját palánkjánál, azonban a lecsorgót Hilliard szerezte meg, nem rontott. Felváltva estek a kosarak, aztán Hilliard és Martin megmozdulásaival négy pont lett a hazai előny, sőt, Ford ziccere nyomán még több, időt is kért Dejan Mihevc, 60-54. Nem találta a ritmust a vendég, minden lepattanó a hazaiakhoz került, nőtt a differencia, centerben Omenaka kapott szerepet, fél óra után 70-59-re álltak a felek. Vojvoda kosaraival jöttek közelebb a Fejér megyeiek, majd nyílt az olló, Krnjajski hármasával, Martin és Ford dupláival távolodtak a hazaiak, Mihevc időt kért, 85-71. Megfelezte a különbséget a Fehérvár, aztán újra megszöktek a kaposváriak, végül 97-82-re nyertek.

Félidőben még három ponttal vezetett, aztán simán kikapott az Alba Kaposváron
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Kaposvári KK–Alba Fehérvár 97-82 (17-19, 26-27, 27-13, 27-23)

NB I-es bajnokság, 10. forduló, Kaposvár, Kaposvár Aréna, vezette: Cziffra Cs., Goda L., Kovács N. (Téczely T.)

KKK: Hilliard 16/3, Plézer 2, Price 20/6, Hendlein 2, Martin 25, csere: Krnjajski 8/3, Puska 2, Ford 20/3, Bogdán 2. Vezetőedző: Nikola Lazic

Alba Fehérvár: Stark 23/6, Vojvoda 8/3, Lukács 7, Szabó 9, Omenaka 2, csere: Takács Martin -, Takács Milán -, Laksa 6, Pongó 3/3, Fakuade 14/3, Steele 10/3. Vezetőedző: Dejan Mihevc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában