Frissen Fejérből

2021.11.15. 17:55

Győzelmekkel állítottak emléket elhunyt társuknak a Fejér megyei erősemberek

November 13-án, 13 órától rendezték meg a Somogy megyei Pusztakovácsiban a harmadik Dr. Tóth Tibor emlékkupa CESA® Felföldi Játékok Challenge Országos Bajnokságot, ahol ezúttal is szép Fejér megyei eredmények születtek.

Elekes Gergő

Öreg róka, nem vén róka: Mounier Stephane mastersben ismét legyőzhetetlen volt

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A versenyen, melyen 3 klasszikus felföldi és 2 strongman versenyszám keveredett, 12 skót szoknyába bújt erősember mérte össze erejét open és masters kategóriákban. A nehéz súlyok és a hűvös őszi időjárás viszontagságai mellett egy tragikus esemény is nyomta a titánok szívét: egy perces néma csenddel emlékeztek meg nemrégiben elhunyt versenytársukra, Dávid Jánosra, aki még nevezett a versenyre, ám végül a sors közbeszólt, és már nem tudott részt venni rajta – tudtuk meg Mounier Stephane szervezőtől.

Molnár Attila az egyik felföldi szám, a póznadobás közben
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A már-már mondhatni elmaradhatatlan kamionhúzás nyitotta meg a sort, egy 9 tonnás monstrumot kellett 20 méteren vonszolniuk a versenyzőknek. Ezt a 260 kg-os láncos lengő cipelése, majd a 7 kg-os open kőlökés követte, utóbbi esetében engedélyezve volt a kisebb mozgásból elkövetett lökés. Negyedik feladatként a 12,5 kg-os láncos súly minél messzebbre történő elhajítása következett, a napot pedig a póznahajítással zárták.

Fejér megyeiként büszkeség járta át az ember szívét az eredményjelzőre pillantva, hiszen mind open, mind masters kategóriában megyénk fiai diadalmaskodtak. Openben a dobogó legfelső fokára a sárosdi Mészáros Dávid állhatott fel, másodikként Zsámbok Zsolt finiselt, a dobogó legalsó fokát pedig Boros Szabolcs bérelte ki.

Mészáros Dávid sokadik győzelmét húzza be idén
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Mastersben, rendkívül kiélezett küzdelem végén, a székesfehérvári Mounier Stephane örülhetett a legjobban, akit a mezőszilasi Sebestyén János a második, míg Nagy Attila a harmadik helyen követett. A szintén székesfehérvári színekben versenyző Molnár Attilának sem volt oka a csalódásra, a dobogóról egy picivel lecsúszva a negyedik helyen zárta a napot.

Öreg róka, nem vén róka: Mounier Stephane mastersben ismét legyőzhetetlen volt
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Szusszani éppen csak pár napjuk van a modern Toldiknak, hiszen november 21-én, a csókakői vár lábánál ismét összecsapnak a CESA® Felföldi Challenge Liga első fordulójában, amit november 27-én egy strongwomen ob-, és ligadöntő követ. December 14-én Nagykanizsán pedig egy nagyszabású show-val, a kamionhúzó ob-vel köszönnek el a 2021-es évtől.

Sebestyén János nem sokkal maradt le a győzelemről
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában