Ebben sokkal több volt

2021.11.16. 21:35

Az AV19 elrontotta az utolsó harmadot, pont nélkül maradt

Az ICEHL keddi játéknapján a Hydro Fehérvár AV19 a Steinbach Black Wings Linz jégkorongcsapatát fogadta.

Beke Zsombor

A magyar válogatott Erdély Csanád szerezte a Fehérvár második gólját

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A liga pár nap alatt reagált a tragédiáktól sújtott Bratislava Capitals visszalépésére, az ICEHL bejelentette, hogy elfogadja a pozsonyiak távolmaradását az évad további részétől. Mivel így a résztvevő csapatok eltérő mérkőzésszámmal rendelkeznének, a tabellán a szerzett pont/meccs mutató alapján rangsorolják az együttesek. A Hydro Fehérvár AV19 így is a második helyen várhatta a Linz elleni párharcot 2,059-es átlaggal.

Jó hír, hogy a sérültektől megtizedelt Volánba visszatérhetett Szabó Bence és Bartalis István is.

A találkozó a vendégek mezőnyfölényével kezdődött, az első percekben a Fehérvár nem igazán tudott épkézláb támadást vezetni, de a Linz oldaláról is csak Bretschneider kísérletét lehetett feljegyezni. Hat perc eltelte után emberelőnyben támadhatott az AV19, és bár lassan jutott be a gárda a támadó harmadba, Fournier, Jacobs és Shaw révén volt veszély a fórban. Felpörgött a mérkőzés, Petan, majd a túloldalon Brucker került nagy helyzetbe, később Erdély és Shaw lövését védte Coreau. Hét perccel a játékrész vége előtt Gaffal talált be középről, 0-1.

A magyar válogatott Erdély Csanád szerezte a Fehérvár második gólját
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nagy elánnal kezdett a Fehérvár a középső harmadban, egy perc sem telt el, máris jött az egyenlítés, Horváth Milán lövése vágódott a kapuba, 1-1. Támadásban maradtak a hazaiak, de Petan és Atkinson sem tudott élni a lehetőséggel, az AV19 lényegesen jobban hokizott ebben a húsz percben, bár hátul időnként még mindig bizonytalan volt a gépezet. A harmad derekán emberelőnybe került a Hydro Fehérvár AV19, a kék-fehérek pedig ezúttal már éltek a lehetőséggel, Erdély közelről jutotta előnyhöz csapatát, 2-1. A 38. percben Coreau rosszul jött ki kapujából, Erdéllyel is ütközött, majd az üresen hagyott kapuba Petan bombázott, de videózás után a játékvezetők érvénytelenítették a találatot.

A harmadik harmad fehérvári fórral indult, de Petan, valamint Kuralt sem tudott ezúttal túljárni Coreau eszén. Később Mihály, Magosi, Bartalis volt a korong útja, utóbbi lövése épphogy elment a kapuvas mellett. A sok elpuskázott lehetőség visszaütött öt és fel perccel a találkozó vége előtt, Dobmayer Dominik adta el a korongot a kék vonalon, a kilépő Umicevic kíméletlenül lőtte be a ziccert, 2-2. Itt még nem volt vége, Atkinsont ütközték le a kék vonalnál, az egyedül meginduló Bretschneider pedig nem hibázott, 2-3. Bár a legvégén még Magosi ziccerbe került, a magyar támadó kihagyta, így Linz elvitte mind a három pontot a Raktár utcából.

JEGYZŐKÖNYV

Hydro Fehérvár AV19 – Steinbach Black Wings Linz 2-3 (0-1, 2-0, 0-2)

Székesfehérvár, 1472 néző. V.:Hronsky, Nagy A., Váczi, Durmis.

AV19: Tirronen – Fournier, Campbell, Erdély 1, Sarauer (1), Petan – Horváth M. 1, Szabó D., Shaw, Jacobs (1), Kuralt (1) – Atkinson, Dombayer, Magosi, Bartalis, Mihály – Szabó B., Rétfalvi, Németh, Ambrus G. Vezetőedző: Kevin Constantine.

Linz: Coreau – Gregoric, Lamarche, Lebler (2), Gaffal 1, Umicevic 1 (1) – Liesch, Roach, Romig, Brucker, Rotter – Kragl, Schnetzer, Kristler (1), Bretschneider 1, Lahoda – Mitsch, Freunschlag, Rohm. Megbízott edző: Mark Szücs.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Kapura lövések: 33-23

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában