rengeteget fejlődött

2021.11.18. 12:00

Beugróból állandó bunyós lett Szombathy Gergő

Az utóbbi években nagyot lépett előre Szombathy Gergő, a Gábor Team Székesfehérvár K1 harcosa. Ezt a közelmúltban duplán hazai pályán is bebizonyította a Prémium Média & Sport Management Zrt. által szervezett 8. Superfight Series Hungary gálán.

Németh Krisztián

Szombathy Gergőt motiválta, hogy Fehérváron bunyózhatott

Fotó: Prémium Média & Sport Management

– Eddigi legnagyobb meccsemként tartom számon a fehérvári bunyót, soha nem voltam még ilyen jó formában, remekül sikerült a felkészülés is. Rengeteg motivációt adott, hogy itthon bizonyíthatok, hogy sokan szurkoltak nekem a helyszínen – idézi fel kellemes emlékeit a 17 éves, Székesfehérváron élő bunyós, aki az Alba Regia Sportcsarnokban már az első menetben egy balhorgot követően KO-val befejezettnek nyilvánította a DVTK versenyzője, Polják János elleni mérkőzést.

– Hat éve tartozom a Gábor Team Székesfehérvár kötelékéhez. Gábor Józsefnél kezdtem el karatézni, majd a fiánál, Péternél ismerkedtem meg a muay thai szakággal, ő az edzőm. Mindig is utóbbiban szerettem volna kikötni. Nagyon jó alapokat adott a karate.

Szombathy Gergőt motiválta, hogy Fehérváron bunyózhatott
Fotó: Prémium Média & Sport Management

Mestere szerint tanítványa rengeteget fejlődött, az utóbbi két évben kiváltképp, fizikai­lag, mentálisan is. A nagy lehetőséget a 7. Super­fight Series Hungary hozta el Gergő számára nyáron. A fővárosi gálán még beugró volt, akkor is egy diósgyőrit győzött le, Schmidt Ákosnál pontozással bizonyult jobbnak.

A kápolnásnyéki Vörösmarty Gimnáziumban pallé­rozódó fiatalember egyáltalán nem bánta meg, hogy vállalta a „hirtelen” felkérést.

– Tavasszal mindenképpen szeretnék indulni a muay thai magyar bajnokságon. Kick-boxból már van bajnoki címem. A világ- és Európa-­bajnokságot a jövő év későbbi szakaszában rendezik, egy­előre a hazai küzdelmekre fókuszálok. Az idei év hátralévő részében folytatom az edzéseket, nagy hangsúlyt helyezünk az erősítő edzésekre – zárta mondandóját a fehérvári bunyós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában