Frissen Fejérből

2021.11.08. 13:31

A Pénzügyőr teljesen megérdemelten győzte le a DKSE-t

A röplabdázók Extraligájának vasárnapi találkozóján nem sikerült megnehezítenei a DKSE-nek a Pénzügyőr dolgát, akik végül 56 perc alatt megérdemelt 3:0-s győzelmet arattak.

feol.hu

Fotó: DKSE

A férfi Extraliga tavalyi szezonjának győztesének, a Pénzügyőrnek az otthonában lépett pályára a DKSE csapata. A fővárosiak tavaly nagyszerűen zártak, a Magyar Kupa győzelmet követően a klub első bajnoki címét is megszerezték. A PSE az idén ráadásul remekül kezdett, és a tabella második helyén állva várták a DKSE játékosait, akiknek az idén még nem sikerült meccset nyerniük. A Pénzügyőr volt egyértelműen a vasárnapi meccs esélyese.

Az első harmadban igazi erődemonstrációt tartott a Pénzügyőr. Tomanóczy Tibor 5:1-nél, majd 10:1-nél is időt kért, de ez sem segített abban, hogy megzavarja Dávid Csanádékat. A fővárosiak egyre csak növelték előnyüket (12:1). Megint érkeztek a remek hazai megoldások Kovácséktól (14:3), akik tovább ütötték a meleg vasat (19:5). Remekül sáncoltak és fejezték be támadásaikat a hazaiak, míg az újvárosiaknak 24:6-nál volt egy kisebb öröme, amikor egymást követően Kecskeméti és Kisházi révén szereztek három pontot (24:9), viszont a PSE ezt követően lezárta a szettet (25:9).

Fordulás után összekapták magukat az újvárosiak, és megpróbáltak közel maradni a hazaiakhoz (6:5), majd Hatvany pontja után jól tartották magukat (11:9). A folytatás azonban megint nem sikerült, hiszen ebben az állásban bennragadtak az újvárosiak, a PSE sorra szerezte pontjait (16:9). Ekkor különbséget nem lehetett ledolgozni (23:11), és a végére is kinyílt az olló (25:12).

A harmadik szettben becsülettel küzdöttek az újvárosiak (6:3), majd Hatvany és Tamás pontjainak tapsolhattak (8:7). A következő időszakban még a vezetést is sikerült megszerezniük, megint Hatvany jegyezte a pontot (9:10), de Kecskeméti remek ütése után is még 12:12-tőt mutatott az eredményjelző. Nem csupán fordított, hanem alaposan meglépett a Pénzügyőr (20:13), és a legvégét nyolc pontos különbséggel zárta le (25:17).

A Pénzügyőr teljesen megérdemelten győzte le a DKSE-t, akik ezzel tovább folytatták idei remeklésüket.

Pénzügyőr SE – DKSE 3:0 (25:9, 25:12, 25:17)

Vezették: Soltész Róbert és Ujházi Mónika, vonalbírók Csikós Zoltán Péter és Csizmarik Ákos

Pénzügyőr SE: Magyar Bálint, Kovács Zoltán, Da Silva Santos Pedro Luiz, Kiss Dániel, Dávid Csanád, Rása Alex, Feliciano Jorge Bruno (liberó). Cserék: Szabó Vilmos, Gacs Dániel, Majoros Balázs, Kozhuharov Maksim (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán

DKSE: Farkas László, Tamási Dávid, Kisházi Valentin, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Winter László Zétény, Dulcz Bende Levente, Pintér Barnabás, Szabó Péter, Tóth Kristóf, Béres Mátyás. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában