Több lövést kellett volna védeni

2021.11.14. 17:21

A Gárdony-PNKK a félidőben még vezetett

A kupabúcsú után bravúrra készült a Gárdony-Pázmánd NKK NB I/B-s női kézilabdacsapata a bajnokság 9. fordulójában. Nem sikerült pontot rabolni a Pénzügyőr SE-től.

Ferencz Balázs

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Pénzügyőr SE – Gárdony-Pázmánd NKK 30-27 (14-15)

Budapest, Pénzügyőr Sportcsarnok, 80 néző. Vezette: Kovács G., Papp B. A.

Pénzügyőr: Sass K., Rubint (kapusok) – Ködmön 6, Varga P. 5, Blaubacher 5/2, Berta 4, Tóth A. 3, Világos 3, Hudra 3, Pethő 1, Tímár, Kovári, Pasqualetti, Bagi. Vezetőedző: Csenki Judit.

Gárdony-Pázmánd: Vajk – Győrffy 4, Czuczu 5, Becséri, Nagy A. 4, Hamuth 6, Hargitai 2/2. Csere: Christe, Németh Zs. (kapusok) – Vernes 2, Pados 3/2, Szűcs 1, Bocsi, Dublinszki, Sárvári, Szilágyi. Edző: Virincsik Anasztázia

Kiállítások: 4 ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/2 ill. 6/4

A hétközi, NEKA ellen döntetlennel elbukott Magyar Kupa-párharcot követően a bajnokság újabb fontos állomásán próbált bravúrpontokat szerezni a Gárdony-Pázmánd. Virincsik Anasztázia alakulata a tabella második helyén álló Pénzügyőr vendégeként nem is produkált rossz első félidőt. A meccs elején ugyan a hazaiak diktáltak, azonban a kilencedik perctől Hargitai pontos heteseivel és főként Hamuth Lili bátor játékának köszönhetően 5-0-s sorozattal a 15. percre megfordították az állást a tópartiak (7-8). A Pénzügyőr aztán újra ellépett két góllal, majd a szünet előtti utolsó öt perc megint a Gárdonyé volt, az első harminc percet 15-14-es vendégvezetésnél zárták a csapatok. Fordulás után a Székesfehérváron, az FKC-nál – sőt, a gárdonyi edző, Virincsik Anasztázia keze alatt is – nevelkedett Hudra Enikő találataival fordítottak a fővárosiak, s innentől már nem adták ki kezükből a kezdeményezést.

 

Állandósult a Pénzügyőr egy, olykor kétgólos fórja, azonban voltak időszakok, mikor a Gárdony újra és újra egyenlített. Sajnos, utoljára a 45. percben (22-22), Rubint Evelin egyre több labdával találkozott a hazai kapuban, míg a tóparti lányok egyre több hibát vétettek. A Pénzügyőr ellépett öt góllal, amit a lefújásig csak kozmetikázni tudtak a gárdonyiak. Háromgólos vereségével a tabella hatodik helyére csúszott vissza a Gárdony-Pázmánd NKK, s november 20-án a NEKA otthonába látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában