Frissen Fejérből

2021.10.22. 07:05

Újabb csatára készülhet a hétvégén a Bodajk csapata

A 10. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

A forduló válogatottja

2021. október 24., vasárnap 14.30

Bodajk SE (3.) – Főnix FC (1.)

Takács Viktor a Bodajk SE vezetőedzője: – A legmerészebb álmainkban sem gondoltuk azt, hogy legyőzzük a Mórt. Ezen a mérkőzésen minden összeállt, a játékosok hozzáállása, ahogy mindenki betartotta, amit megbeszéltünk és gyakoroltunk. Az év legjobb meccset játszottuk, csapatként teljesítettünk, ez volt a sikerünk kulcsa! Nagyon jó napot fogtunk ki, közel a maximumhoz teljesítettünk, a Mór pedig nem. A Főnix FC ellen hazai pályán ugyanaz lehet a célunk, mint előző héten. Nyerni szeretnénk, de tudatában vagyunk annak, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, függetlenül attól, hogy az önbizalmunkat rendbe rakta a vasárnapi győzelem, ami még keményebb munkából sarkal bennünket. Nagy Ferencre illetve nagy valószínűséggel Kővári Balázsra nem számíthatok majd a hétvégén.

Ercsi Kinizsi (11.) – Mányi TK (6.)

Zsigmond László az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: – Nem volt könnyű nyerni Enyingen, hadilábon álltunk a helyzetek kihasználásával, és egy rendkívül hajtós brigáddal találtuk magunkat a szembe. A legfőbb célunk a három pont megszerzése volt, hogy kijöjjünk a gödörből. Remélhetőleg ez a győzelem egy lökést adott, és elkezdünk felfelé kapaszkodni a tabellán. Sokat volt nálunk a labda, türelmesek voltunk, és egy jól eltalált lövéssel nyertünk. Nagyon bízom abban, hogy ebből a srácok önbizalmat tudnak meríteni. Nem hiszem, hogy hazai veresége utána a Mány megrogyott volna, de azért mindenki meglepődött azon, hogy a Kislángtól kikaptak – nem elvéve ezzel a Kisláng érdemeit. Nehéz mérkőzésre számítok, de hazai pályán csak a győzelemmel lennék elégedett.

Kisláng (14.) – Sárosd (8.)

Erdei István a Kisláng vezetőedzője: – Nehéz szülés volt a mányi győzelem, de bízom benne, hogy lendületet adhat a folytatása. A győzelem már az Enying ellen is benne volt a levegőben, egy kicsit csalódott is voltam, hogy nem sikerült nyernünk, mert akkor úgy éreztem, hogy zsebben van a meccs. A mányi győzelem a szív diadala volt, független attól, hogy a második félidőben kaptunk egy olyan gólt, amely nemcsak bennünket, hanem az ellenfél játékosait is igen meglepte. Egy pontrúgás után a kapusunk egyértelműen a gólvonalon kívül fogta meg a labdát, az ellenfél játékosa és azt mondta, hogy nem volt bent, de az asszisztens beintett a gólt. Igen érdekes a futball lélektana, mert ha nincs ez a gól lehet, hogy nem tudtuk volna megnyerni a mérkőzést. Ez annyira felpaprikázott mindenkit, hogy utána három gólt berámoltunk. Nagyon remélem, hogy megtaláltuk a helyes utat, kezdünk összeállni, talán a sérülések is elkerülnek, hiányzok se lesznek, és a vasárnapi győzelemből merítve meg tudnánk lovagolni a Sárosd elleni mérkőzést. Tiszteljük a Sárosdot, de nem fogunk feltartott kézzel kifutunk a pályára, és szeretnénk itthon tartani a pontokat.

A forduló válogatottja

Lajoskomáromi SE (13.) – Tóvill Kápolnásnyék (9.)

Szili Balázs a Lajoskomáromi SE vezetőedzője: – Belekerült a csapat egy olyan hullámvölgybe, ahonnan egyenlőre elég nehézkes lesz kimászni.. A mányi meccsünket ahelyett, hogy egy örömfocival négy-öt góllal lezártunk volna, az utolsó tíz percben az ellenfelünket segítettük hozzá a három pont megszerzéséhez egyéni hibáinknak köszönhetően. Sárosdon jól kezdett a csapat, de ismételten jöttek a serdülős hibák elől-hátul. Döntő helyzetben hagytunk ki helyzetet a félpályáról vezetve a kapusra...így a tizenharmadik egy az egyben szituációnk maradt ki kapussal szemben eddig. A Kápolnásnyék ellen fejben kell majd felkészíteni a társaságot, hiszen illene már elmozdulni a tabella végéről. A legbosszantóbb az, hogy eddig két mérkőzésünket kivéve, meccsenként legalább rengeteg ziccert dolgozunk ki és nem tudjuk értékesíteni. A hétvégén az lesz a döntő, hogy a kialakított helyzetekből mennyit tudunk értékesíteni, vagy tudunk-e... A múlt héten Berta László bokaszalag szakadást szenvedett, így az ő játékára nem tud számítani a csapat, illetve Vései Martin köszönt el egy időre, mert apai örömök elé néz a következő hetekben.

Sárbogárd SE (2.) – Martonvásár SK (5.)

Pajor László a Sárbogárd SE szakmai igazgatója: – Szombaton megérdemelten szerezte meg a Kápolnásnyék a három pontot, többet tett a győzelemért, mi pedig az ősz legrosszabb játékát nyújtottuk. Számítottunk rá, hogy lesz egy-egy olyan mérkőzés, amikor becsúszhat némi baki. Remélem ezzel most túl vagyunk rajta. Abban egészen biztos vagyok, hogy még egyszer nem fogunk ilyen rosszul játszani ebben a szezonban. A vereség ellenére fent van a fejünk megvan az önbizalmunk ugyanúgy, mint korábban! Fogadkoznak a fiúk, hogy ez egyszeri eset volt, és a Martonvásár ellen ki tudjuk küszöbölni ezt a hibát, nem kerülünk hullámvölgybe, és itthon tartjuk a három pontot. A Martonvásár jól kontrázik, de annak azért örülök, hogy nem fog védeni az első számú kapusuk eltiltás miatt, mivel nagyon jó kapusnak tartom. Nem állunk jól sérültek és betegek frontján, Gráczer Gergő, Gyuricza Kornél, Horváth Zsombor és Finta Dániel szinte folyamatosan sérültek, de legalább most nem lesz eltiltottunk.

Ikarus-Maroshegy (7.) – Tordas R-KORD (10.)

Szarka Martin az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: – Az utolsó két mérkőzésünkön eléggé ellentétes félidőket produkáltunk. A Martonvásár ellen az első játékrészben, addig a Főnix FC ellen a második félidőben fociztunk jobban. Ez egy városi derbi volt, szerencsére átérezte mindenki a súlyát ennek a rangadónak, függetlenül attól, hogy játékban nem is hozott túlságosan látványos futballt. Talán a szünet után jobbak voltunk, és ennek a kitartásnak, és küzdőszellemnek köszönhetően szolgáltunk rá az egy pontra. Idegenben továbbra is veretlenek vagyunk, most a Tordas ellen szeretnénk itthon tartani a pontokat, ugyanis ha előrébb kívánunk lépni a tabellán, akkor ezeket a találkozókat nem szabad kiengedni a kezünkből, és így lesz igazán értékes, hogy idegenben veretlenek maradtunk. Majd csak komoly sakkozás után fogom tudni kijelölni a kezdőcsapatot, mivel vasárnap játszik az U19-es csapatunk is, és több fiatal közül is szerepel a felnőtt keretben.

2021. október 24., vasárnap, 16.00

Móri SE (4.) – Enying (12.)

Berndt András a Móri SE vezetőedzője: – Bodajkon elkerülhető gólokat kaptunk, csapatként kell fejlődnünk, kimászni abból a gödörből, amelybe belekerültünk és visszatérni a helyes útra. Legutóbb is kétszer álltunk szembe a kapussal, és rossz döntéseket hoztunk. Vannak nehézségeink, de ez minden csapat életében előfordul. Csak az lehet a megoldás, hogy visszatérünk az alapokhoz, amelyeket az edzőmérkőzéseken elkezdtünk csinálni, mindenkinek meg kell tenni azt, amit ő tud, hogy rajta ne múljon, valamint felelősséget vállalni, mert csak így lehet elérni az eredményt. A játékosoknak önbizalmat kell szerezniük, a legjobb recept erre a győzelem lehet vasárnap, illetve, ha a támadók elkezdik rugdosni a gólokat. Röviden: menekülnünk kell a győzelembe!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában