Labdarúgás

2021.10.31. 19:47

Paprikás meccsen fordított a PAFC

3-1-re nyert a Puskás Akadémia az OTP Bank Liga 11. fordulójában. Plsek duplázott, Nagy Dominik pályafutása első piros lapját kapta.

Németh Krisztián

Nagy Dominik (balra) és Nagy Zsolt szócsatája, kikockázták, villant a piros lap

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Már az első perc történése előre jelezte a későbbieket: Nagy Dominik rúgott jókorát a felcsúti Nagy Zsoltba. A hét közben a Magyar Kupában a Zalaegerszeg ellen tovább vergődő Honvéd a 16. percben megszerezte a vezetést, a Győrött megszenvedő és kieső Puskás Akadémia ellen. Ehhez Yoel van Nieff figyelmetlensége is kellett, no meg az egykori PAFC, és Vidi-játékos, Zsótér Donát indítása, az akciót Nono fejezte be 0-1. Aztán kezdtek elszabadulni az indulatok, Nagy Dominik kiállításában csúcsosodott ki a helyzet, a Honvéd középpályása Alexandru Balutával esett egymásnak. A 22. perctől emberelőnyben játszott a Puskás! Tovább fokozódott a helyzet, a vendégek mestere, Horváth Ferenc is besárgult. Ami a játékot illeti, még éppen időben, lélektanilag fontos pillanatban a szünet előtti hosszabbításban egyenlíteni tudott a házigazda. Baráth fejjel próbált felszabadítani, a labda Csirmaz Istvánhoz került, akinek beadását Jakub Plsek lőtte közelről a kapuba, 1-1.

Nagy Dominik (balra) és Nagy Zsolt szócsatája, kikockázták, villant a piros lap
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A fordulás után 11 percet kellett várni az első nagy ziccerre: Markek Tamás a PAFC kapusa rosszul jött ki egy szögletre, Baráth Botond lövését Szolnoki Roland “szedte ki” a gólvonal elől. Az utolsó húsz perc felé szinte füstölt a VAR, annyi mindent kellett kikockázni. A hajrát a PAFC bírta jobban idegekkel: a 71. percben Jakub Plsek büntetőből megszerezte csapata, és önmaga második gólját, a 89. percben pedig Mohamed Mezhgrani egy rendkívül szerencsétlenül sikeredett felszabadítással a saját kapujába csúsztatott, 3-1.

A Puskás Akadémia zsinórban negyedik meccsét nyerte a bajnokságban és továbbra is a harmadik helyen áll.

JEGYZŐKÖNYV

Puskás Akadémia FC–Budapest Honvéd 3-1 (1-1)

Pancho Aréna, 1500 néző. Vezette: Bogár (Horváth R., Medovarszki)

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Plsek, Van Nieff – Csirmaz (Gera 56.), Baluta (Corbu 78.), Komáromi (Favoros 86.) – Kozák. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Budapest Honvéd: Szappanos – Mezghrani, Batik, Baráth (Eppel 78.), Klemenz (Lovrics 60.), Tamás – Nagy D., Zsótér (Hidi 78.), Machach (Nagy G. 45.), Nono – Lukics (Balogh 68.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gól: Plsek (45+2., 71. – a másodikat 11-esből), Mezghrani (89. – öngól), ill. Nono (17.)

Sárga lap: Baluta (21.), Kozák (24.), Nagy Zs. (47.), Van Nieff (54.), Hornyák (89. – a kispadon), ill. Mezgrani (35.), Horváth F. (35. – a kispadon), Nagy G. (70.), Lovrics (77.)

Kiállítva: Nagy D. (21.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában