jégkorong

2021.10.22. 21:37

Nehézkes kezdés után gólparádé a Raktár utcában

Beke Zsombor

Forrás: Pixabay

Hydro Fehérvár AV19 – Steinbach Black Wings Linz 6-1 (3-0, 1-0, 2-1)

Székesfehérvár, 1668 néző.

Vezette: Trilar, Hronsky, Zgonic, Jedlicka

Gól: Nilsson (13., 34.), Atkinson (18., 50.), Petan (18), Kuralt (44.) ill. Bretschneider (59.)

A péntek esti találkozót pocsékul kezdte a Volán, az első valamire való hazai lövésre négy percig kellett várni, Fournier próbálkozott távolról. A folytatásban is pontatlanul játszott a Fehérvár, majd a harmad derekán Petan és Horváth helyzete jelezte, kezd felébredni Kevin Constantine gárdája. A 13. percben Nilsson távoli lökete akadt be Coreau kapujába, 1-0. A találat berúgta az AV19 motorját, sorra jöttek a kék-fehér helyzetek, és ebben a harmadban még kétszer köszöntek be a hazaiak. Először Atkinson közelről, majd Petan egy fórból talált be a Linznek, 3-0.

A második harmadban sem villogott a Bartalist, Terbócsot és Stipsiczet is nélkülöző Fehérvár, de nagyot küzdöttek a fiúk, Kornakker és a védelem állta az osztrák rohamokat, Rotter szólójánál hatalmas bravúrral védett a magyar kapus. Hat és fél perccel a játékrész vége előtt egy kontrát Nilsson zárt le góllal, 4-0. Ismét lendületbe jött a Volán, de hiába jöhettek a hazaiak emberelőnyben is, nem zördült újra a vendégek hálója.

Nem úgy az utolsó harmad elején. A szünetben beállt Hönecklt gyorsan felavatta a Fehérvár, fórban egy kipattanót Kuralt értékesített közelről, 5-0. Nem állt az AV19, Jacobs kiállítása épphogy letelt, jött az újabb gól, Atkinson lódult meg, meg sem állt a linzi kapuig, a ziccert kíméletlenül bevágta, 6-0. Gáláztak a hazaiak, a vendégek erejéből már veszélyes támadásra sem futotta. A Titánokból feljátszó negyedik sor, Ambrus Gergővel, Rétfalvi Kristóffal, valamint az első ICEHL mérkőzésén jégre lépő Németh Kristóffal bátran játszott az egész találkozón. Az osztrákok ugyan a végén még szépítettek, de a fölényes hazai győzelem nem forgott veszélybe. Folytatás vasárnap 17.30-kor, a Klagenfurt érkezik az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában