kosárlabda

2021.10.06. 22:25

Megyei elsők tornája volt

Ötödik alkalommal rendezték a férfi kosarasok megyebajnoki tornáját az MKOSZ-teremben, ezúttal a Budafok együttese nyert.

Horog László

Pécsi Zsolt, az Ősfehérvár csapatvezetője

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az első összecsapáson a Komárom-Esztergom megyei aranyérmes oroszlányi gárda, az OSE Spartans mérkőzött a Fejér megyei amatőr győztes Ősfehérvárral, a találkozót utóbbiak magabiztosan nyertek 77-31-re. A második találkozón a Budapest bajnokság nyertese, a Budafok viaskodott az OSE Spartans gárdájával. A Budafok 87-66 arányban múlta felül riválisát. A döntőnek tekinthető mérkőzésen a Budafok és az Ősfehérvár mérte össze erejét, a végig szoros, kiélezett ütközetben a kevesebbet hibázó Budafok bizonyult jobbnak 70-64 aranyban, ezzel megnyerték a rendezvényt.

Pécsi Zsolt, az Ősfehérvár csapatvezetője
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A tornán a legtöbb pontot Király Máté István szerezte, 38 egységet termelt, a hárompontosokat Halmos Zsolt dobta a legjobban, 18 pontot szerzett a triplavonalon túlról.

– A megyei bajnokságot harmadszor nyertük meg, a döntőben a Vadmalacokat sikerült felülmúlnunk. Nyerni akartunk a megyebajnokok tornáján is, de három játékosunk hiányzott, valamint túl sok hibát vétettünk, a Budafok megérdemelten nyert – mondta Pécsi Zsolt, az Ősfehérvár játékosa és csapat- vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában