tenisz

2021.10.26. 20:19

Szerdától élesben zajlanak a főtáblás küzdelmek a Kiskút útján

Sajnos nem vették sikerrel a selejtezőt a Kiskút Tenisz Klub fiataljai a fiúk mezőnyében, ám az egyesület két lány versenyzője szabadkártyával ott van a Viszló Transz Kupa főtábláján.

Németh Krisztián

Fotó: pixabay.com

A város sporttörténelmében még soha nem került sor J2 kategóriájú tenisztornára. Ezzel a „hagyománnyal” szakít a Kiskút Tenisz Klub nemzetközi fedett pályás megmérettetése. A szerdán kezdődő főtáblás küzdelmeken tízen lépnek pályára a korosztályos világranglista legjobb száz versenyzője közül. A főtábla a fiúknál és a lányoknál is 32 fős, párosban 16 kettős száll versenybe.

A fiúknál két fehérvári sportoló indult a hétfőn és kedden lezajlott selejtezőben. Sajnos mindketten kiestek a kvalifikáció első körében. Ám tapasztalatszerzésre kiváló lehetőség volt, számukra ez volt az elsődleges cél.

Juhász Bence
Fotó: Németh Krisztián / Fejér Megyei Hírlap

Gombás Péter a világranglistán jóval előrébb rangsorolt osztrák Paul Werrennel találkozott a salakon és kapott ki 6-3, 6-2-re.

Juhász Bence is bizonyíthatott duplán hazai pályán. A KTK versenyzője argentin ellenféllel találta szembe magát a selejtező első fordulójában. Az argentin vetélytárs nem adott esélyt a fehérvárinak, és 6-2, 6-1-re legyőzte. A dél-amerikai Gombás Péter ellenfeléhez hasonlóan jóval előkelőbb helyet foglal el a világranglistán, így ez volt a papírforma.

Gombás Péter
Fotó: Németh Krisztián / Fejér Megyei Hírlap

Badics Mila és Kántor Anna jóval kedvezőbb helyzetbe került, a házigazdák üdvöskéi szabadkártyát kaptak, és mától a főtáblán bizonyíthatnak!

A fiúk mezőnyében a világranglista 20. helyén álló lengyel Maks Kasnikowski, a lányoknál a szlovák Bianca Behulova (39.) a legelőkelőbb helyen jegyzett.

A Viszló Transz Kupa nemzetközi korosztályos tenisz­tornán szerdán és csütörtökön a főtáblák első két fordulójának küzdelmei zajlanak, pénteken a negyeddöntőkre, szombaton az elődöntőkre kerül sor. A finálékat vasárnap rendezik a Kiskút útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában