Izomszaggató

2021.10.07. 07:07

Erősemberek: A ligának vége, de kell még az erő

Nemrégiben végéhez ért a hét állomásból álló CESA® Prémium Liga sorozata, ahol tizenkét erős ember próbált jobb lenni versenytársainál.

Elekes Gergő

Mészáros Dávid a legeredményesebb Fejér megyei

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Amint azt Mounier Stephane főszervező portálunknak elmondta, a tavalyi évben kilenc sportember vett részt a döntőben, ezért idén már úgy indultak neki a sorozatnak, hogy tavalyról nyolc fő automatikusan bejutott az idei szezonba is, hozzájuk pedig az a négy+két titán csatlakozhatott, aki az első kvalifikációs állomás során jobbnak bizonyult társainál. Zárt kapuk mögött, márciusban végül elrajtoltak. Fejér megyét a sárosdi Mészáros Dávid, Kovács Ferenc Polgárdiból, illetve a mezőszilasi Sebestyén János képviselte. A szervezők igyekeztek változatos számokkal készülni minden állomáson, visszatérő elem csak a show leglátványosabb eleme, a kamionhúzás volt.

Polgárdi színeiben Kovács Ferencnek drukkolhattak a Fejér megyeiek
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Sérülésekre szerencsére kevés alkalommal volt példa, a lemorzsolódás azonban így is felütötte a fejét.

– Nagyon sokan nem a versenyen, hanem az azt megelőző felkészülés során sérültek le, így nem tudtak vállalni egy-egy állomást. Ilyenkor vagy kevesebben vágtunk neki az adott fordulónak, vagy vállsérülése ellenére beugrott Sebestyén János. Utóbbira a három utolsó versenyen került sor, a végeredményt látva pedig elmondható, hogy Jani nagyon szép helyen is végezhetett volna, ha mind a hét állomáson elrajtol. Így végül kilencedikként finiselt – mesélte a főszervező.

Sebestyén János sérülése ellenére is megnezítette a vetélytársak dolgát
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Merész dolog lenne azt mondani, hogy egysíkú megmérettetésen vagyunk túl, hiszen ha az eredménytáblára nézünk, láthatjuk: fél-egy pontok döntöttek csak a helyezésekről. A Ligát végül 84,5 ponttal Molnár Zsolt nyerte meg, akit 84 ponttal Juhász Péter, 54 ponttal pedig Boros Adrián követett. Mindössze egy ponttal csúszott le a dobogó legalsó fokáról Mészáros Dávid, megyénkből neki sikerült a legszebb eredményt elérnie. Kovács Ferenc a hatodik, míg a már korábban említett beugró, Sebestyén János a kilencedik helyen végzett.

Mészáros Dávid a legeredményesebb Fejér megyei
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Pihenni azonban most sincs sok idő, hiszen október 24-én érkezik a páros ob, a Liga mellett ez az idei év legnívósabb eseménye az egyesületnél, majd novemberben a tavaly nagy sikernek örvendő Felföldi Challenge új évada, valamint a hölgyek ligájának döntőjére is sor kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában