Kupameccsét is 2-0-ra nyerte

2021.10.28. 20:19

Csákvár: összeszedettebben játszanak, elindult a szekér

Sorozatban ötödik meccsén őrizte meg veretlenségét az Aqvital FC Csákvár. Mónos Tamás csapata a bajnokság mellett szerdán este a Mol Magyar Kupában is bizonyított.

Németh Krisztián

Egyre koncentráltabb, stabilabb játékot mutatnak a kék mezes csákváriak, szerdán este a PMFC látta ennek kárát

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Nem forgott veszélyben a csákváriak továbbjutása az azonos osztályban szereplő Pécsi MFC ellen. A két gyors gól felpaprikázta az ellenfelet, de a kék-sárgák játékában, elsősorban a meccs hajrájában is benne volt a gól. Nem sok híja volt, hogy Mim Gergely, és Magyar Zsolt mellett a csereként beállt Torvund Alexander is feliratkozzon a gólszerzők közé. Ez a lényegen nem változtat, a legjobb tizenhat közé jutott a Csákvár. Ráadásul úgy, hogy zsinórban második tétmeccsén maradt érintetlen a hálója.

– Bízom benne, hogy elidultunk a jó irányba – vélekedett a nyáron kinevezett vezetőedző, Mónos Tamás. – Játékban eddig is jól álltunk, csak valahogy a mérkőzések nem alakultak számunkra kedvezően. A helyzeteink alapján sok mérkőzést nyerhettünk volna meg, de a második félidő mindig rosszul sült el. A Dorog elleni, szintén 2-0-ra megnyert bajnokihoz hasonlóan, most is az első félidőben voltunk erősebbek. Abban viszont most is sikerült előrébb lépnünk, hogy a fordulás után nem kaptunk gólt. Összeszedettebek vagyunk, pontrúgásokban javultunk. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést – zárta értékelését a szakember.

Egyre koncentráltabb, stabilabb játékot mutatnak a kék mezes csákváriak, szerdán este a PMFC látta ennek kárát
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Hétvégén ismét a Merkantil Bank Ligában kell bizonyítania, és feljebb lépnie a Fejér megyei csapatnak, amely a 16. helyről várja a vasárnap 17 órakor kezdődő Tiszakécske elleni összecsapást. A két döntetlennel és 11 vereséggel az utolsó helyen szerénykedő alföldi gárdát még soha nem sikerült legyőzni. Pályaválasztóként két döntetlen sikeredett, idegenben pedig még 2018-ban a Tiszakécske nyert. Ez persze már történelem, a jelen az, hogy az újonc aktuális vetélytárs egyelőre nem tudja megugrani a szintet.

Ebből akár egy önbizalomnövelő győzelem is kinézhet a Csákvárnak?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában