jégkorong

2021.10.08. 21:40

A sorozatos hibák nem férnek bele a Titánoknak

Az Erste Liga pénteki játéknapján az első két harmadban teljesen ellentétes volt az UNI Győr ETO és a Titánok összecsapása, de aztán a harmadik játékrészben két fehérvári hiba a hazaiak javára döntötte el a csatát.

Káldor András

A Győr (zöld) kihasználta a Titánok megingásait

Fotó: a klub

UNI Győr ETO – Titánok 6-3 (3-0, 0-3, 3-0)

Győr, 250 néző

Vezette: Varjú, Tímár, Pálkövi Botond, Molnár M.

Győr: Sági (1) – Kmec (1), Tornyai, Dézsi Bence (1), Schmál (1), Szlama 3 – Bugár, Bukor, Bödök (1), Czakó 1, Nagy M. – Léránt (1), Vas, Madácsi 1, Páterka (2), Szalma 1 (1) – Kováts, Csíki, Majoross B., Mesterházy. Vezetőedző: Ladányi Balázs.

Titánok: Belomojev – Reiter A. 1, Farkas B. (1), Lundin, Keceli-Mészáros, Németh K. – Tkacsenko, Molnár G., Ambrus Cs. (1), Dézsi Barnabás 1, Fekete (2) – Dolinar, Kóger B., Nagy Á, Csiszer (1), Szabó Cs. – Kucsma, Nochta, Mayer, Jábor 1, Parragi (1). Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Kapura lövések: 48-32.

A Győr nem sok sanszot adott a kezdéskor. Még jóformán meg sem melegedett Konstantin Belomojev a Titánok kapujában 56 másodperc elteltével már halászhatta is ki a pakkot a gólvonal mögül Czakó Barna lövését követően, 1-0. A folytatás sem ígért sok jót, bár a 10. percig bírták a kékek és sikerrel verték vissza a hazai rohamokat. Ekkor aztán Páterka Bence szerzett korongot, továbbítását pedig Szalma Zsolt értékesítette, 2-0. Majd Szlama Dániel megint egy korongvesztésből induló akcióból növelte az ETO előnyét a harmad zárása előtt két perccel, 3-0.

A Győr (zöld) kihasználta a Titánok megingásait
Fotó: a klub

Lehetett némi fejmosás a szakmai stáb részéről a szünetben, mert nagy elánnal indította a Titánok a középső játékrészt, és kiharcolták a meccs első emberelőnyeit. Ezt ki is használták, a 27. percben, egy kapu elé belőtt korongot vágott be Dézsi Barnabás, 3-1. Ugyan már nem voltak fórban, de ebből is jól jöttek ki Anatolij Bogdanov tanítványai, mert előbb Jábor Bendegúz zárkózott, ezt követően pedig Reiter Attila egyenlített, a meccs felénél, 3-3. Nem véletlenül kért rögtön időt a bekapott gól után Ladányi Balázs, a hazaiak mestere, ez jót is tett csapatának, amely tetszhalott állapotából azért kezdett éledezni, és többször kellett Belomojevnek bravúrral közbe avatkozni.

A 45. perc elején még Ambrus Csongor közeli lövését védte Sági Máté, a kontrából Madácsi Benedek lövése csorgott át Belomojev hóna alatt, 4-3. Aztán az elalvó védők között a szemfüles Szlama korongot szerzett, és a dermedt kapus mellett bevette a ketrecet, 5-3. A hajrában végképp eldőlt, Szlama üres kapus gólja pedig egy legendás eredményre utal, 6-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában