Különleges mérkőzések után

2021.10.13. 20:31

A junior kézilabda-válogatottal készült Besszer Borbála és Farkas Johanna

Az elmúlt héten a juniorválogatottal készült az Alba Fehérvár kézilabdázója, Besszer Borbála, illetve a DKKA nyári szerzeménye, Farkas Johanna is. A fiatalok két mérkőzést is vívtak, először a Siófok, majd az FKC volt az ellenfél.

Beke Zsombor

Farkas Johanna (19)

Fotó: Laczkó Izabella / DH

Nyáron a női U19-es kézilabda-válogatott, azaz a juniorok megnyerték a korosztályos Európa-bajnokságot. A nagyszerű siker után október elején találkozott újra a keret, és az Eb-hez hasonlóan ott volt az összetartáson két Fejét megyei kötődésű játékos, az Alba Fehérvár KC-t erősítő Besszer Borbála, illetve a Dunaújváros irányítója, Farkas Johanna is.

– Most már sokkal nehezebb a válogatott dolga, hiszen a nyáron még a NEKA együttese adta a gárda gerincét (nagyjából 10 játékost), most viszont már nagy részük eligazolt különböző csapatokba – mondta lapunknak Besszer. – Sokkal kevesebbet találkoznak egymással a játékosok, így sokkal több összetartásra és mérkőzésre lesz szükségünk, hogy újra egymásra hangolódjunk és összeszokjunk.

Két ellenféllel mérkőztek meg a juniorok, és mindegyiknek megvolt a maga pikantériája, már ami a megyei játékosokat illeti. Hiszen Besszer klubcsapata, az FKC ellen lépett pályára, míg Farkas alaposan szemügyre vehette a DKKA soron következő ellenfelének, a Siófoknak a taktikáját. A válogatott mindkét ellenfelétől kikapott, az Alba tíz góllal, míg a Balaton-partiak négy góllal nyertek.

– Próbáltam a gyengéikre is figyelni, ugyanakkor sok hiányzójuk volt a válogatott elfoglaltságok miatt – mesélte a dunaújvárosi Farkas. – Annak ellenére jól sikerült a találkozó, hogy az összeszokottság hiánya miatt magunkhoz képest több hibával játszottunk. Mindkét mérkőzésre igaz, hogy edzőnk, ifj. Kiss Szilárd mindenkinek lehetőséget próbált adni, az Alba ellen pedig már a játékunk is jobb volt. Mire lesz a világbajnokság, újra össze fogunk állni.

Farkas Johanna (19)
Fotó: Laczkó Izabella / DH

– Nagyon furcsa volt a Fehérvár ellen pályára lépni. A találkozó előtt Siófokon edzőtáboroztunk, nagyon jó érzés volt visszajönni a Köfém Sportcsarnokba. Különleges volt a lányok ellen játszani, kölcsönösen ismertük egymás játékát, így nehezebb is volt a dolgunk. Az elején, amikor még nem léptem pályára, már akkor is furcsa volt kívülről nézni a találkozót. A kispadon ülve kicsit mindkét csapatnak szurkoltam, úgyhogy vissza kellett fognom magam, nehogy túlságosan is örüljek egy gólnak – nyilatkozta Besszer.

Besszer Borbála
Fotó: MW

A két tehetséges játékos egyetértett abban, hogy jól jött a válogatott szünet, hiszen új impulzusok érték mindkettőjüket, megújulva térhettek vissza csapataikhoz. Egyik első osztályú megyei kézilabdacsapat sincs könnyű helyzetben. Az FKC eddig egyedüliként a bajnokságban pont nélkül áll, míg a DKKA két győzelem után két vereséggel folytatta. Az Alba Fehérvár legközelebb Kisvárda ellen lép pályára a Köfém Sportcsarnokban október 22-én, míg a Kohászra két nehéz mérkőzés vár. Először most szombaton a Kisvárdát fogadják Farkas Johannék, míg 20-án a Ferencváros érkezik Dunaújvárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában