az utolsó szezon

2021.09.01. 20:54

Visszavonul a Forma-1 élő legendája, Kimi Räikkönen

Beke Zsombor

Alfa Romeo's Finnish driver Kimi Raikkonen takes part in the third practice session at the Circuit de Catalunya in Montmelo near Barcelona on August 15, 2020 ahead of the Spanish F1 Grand Prix. (Photo by Alejandro Garcia / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL / Alejandro Garcia

Fotó: AFP

A 41 éves finn Jégemberről egy ideje már terjedt az a pletyka, hogy az idény végeztével elhagyja a Forma-1-et, és ezt majd Monzában, az Olasz Nagydíjon jelenteti majd be. Nos, Räikkönen nem várt addig, a közösségi oldalán bejelentette, hogy a 2021-es szezon után visszavonul a sportágtól.

– Ennyi volt. Ez lesz az utolsó szezonom a Formula–1-ben. Erről már tavaly meghoztam a döntést. Nem volt könnyű, de az idei évad után itt az ideje, hogy új dolgokat csináljak. A idény még tart, szeretnék köszönetet mondani a családomnak, az összes csapatomnak, és mindenkinek, aki részt vett a versenyzői karrieremben. És főleg nektek, rajongóknak, akik mindvégig szurkoltatok nekem. Lehet, hogy az F1-es kaland véget ért, de az életben sok minden van, amit meg akarok még tapasztalni, és ki akarok élvezni. Találkozunk még! Üdvözlettel: Kimi – állt a 2007-ben világbajnok pilóta Instagram-bejegyzésében.

Kimi Räikkönen gokartozással kezdte versenyzői pályafutását, majd 2001-ben a Sauber F1-es csapatához került. 2002-től négy éven át, 2006-ig a McLaren-Mercedes pilótája volt, majd 2007-ben a Ferrarihoz szerződött. Az olaszokkal rögtön az első évében világbajnok lett, ami azóta mind a finn, mind a Scuderia utolsó elsősége. Az olaszországi kaland 2009-ben véget ért, majd következett néhány év rallye, a Forma-1 vérkeringésébe 2012-ben tért vissza, méghozzá a Lotus színeiben. Két évad után újra a Ferrarinál kötött ki, ahol Fernando Alonso, majd később Sebastian Vettel csapattársa volt. Maranello után 2019-től az Alfa Romeo színeiben versenyzett.

Kimi Räikkönen összesen 341 futamon indult a Forma-1-ben, 21 győzelem mellett 103 dobogós helyezés fűződik a nevéhez.

A finn világbajnok sikerei mellett a sajátos stílusa és viccesebb nyilatkozatai miatt lett a sportág rajongónak egyik legnagyobb kedvence.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában