Frissen Fejérből

2021.09.18. 07:30

Siófokon kezdi majd a kupát a Puskás AFC

Hétvégén balatoni kupakaland vár a Puskás Akadémiára. Vasárnap az NB II döntetlenkirályánál vendégeskednek.

Németh Krisztián

Markek Tamás reméli, hogy lehetőséget kap a kupameccsen, annál is inkább, mivel jól ismeri a Siófokot

Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Legutóbb tétmérkőzésen a 2016–17-es szezonban találkozott egymással a PAFC és a Siófok. Vanczák Vilmos a csapatok másodosztályban lejátszott mindkét találkozóján betalált. Felcsúton az ő góljával nyertek a Fejér megyeiek, Siófokon pedig Vanczák és Márkvárt Dávid góljával fordítani tudott a PAFC. Az egykori hátvéd manapság már asszisztens edzőként mérhette fel a balatoniak erejét.

A Merkantil Bank Liga eddigi nyolc fordulójában kilenc pont nem valami veretes mérleg, ám hozzátehetjük, hogy csak egyetlen mérkőzésen nem tudott pontot szerezni Domján Attila együttese. Legutóbb, pár nappal ezelőtt már a győzelem is összejött, amikor is otthon legyőzték a Szolnokot 3-2-re. Nem volt sima a diadal! Hiába tettek szert tíz perc alatt kétgólos vezetésre, a hajrá előtt egyenlítettek a vendégek, majd a 89. percben sikerült megszerezni a győztes gólt a siófokiaknak.

Szinte bizonyos, hogy a könnyelműséget büntetni fogja a Puskás Akadémia, amely ugyan egy góllal elvesztette az NB I-ben a Kisvárda elleni rangadót, aligha fogja a véletlenre bízni a továbbjutást a Mol Magyar Kupa legjobb harminckét csapata közé.

Markek Tamás reméli, hogy lehetőséget kap a kupameccsen, annál is inkább, mivel jól ismeri a Siófokot
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Markek Tamás, a Puskás Akadémia kapusa nyáron Csákvárról tette át székhelyét Felcsútra. Az NB II-ből van tapasztalata a Siófok ellen.

– Nehéz mérkőzés lehet, ha nem olyan lesz a hozzáállásunk, amilyennek lennie kell – hangsúlyozta a hálóőr. – Az egyik legfontosabb dolog, hogy az első perctől kezdve megfelelő mentalitással futballozzunk Siófokon. Maximális koncentrációra lesz szükség, gyorsan rúgnunk kell gólt, így könnyebb dolgunk lehet. Az ellenfél masszív, kompakt csapat, fiatal tehetségek és rutinos játékosok alkotják a keretüket. Csak egyszer kaptak ki az NB II-ben, Kecskeméten kaptak ki egy góllal, ez jól mutatja az erejüket. Reménykedem abban, hogy én fogok védeni, mindent megteszek, hogy jó teljesítményt nyújtsak – zárta gondolatait a korábbi csákvári kapus, aki első alkalommal védheti tétmérkőzésen a Puskás Akadémia kapuját.

Bár a Kisvárda ellen nem jött ki a lépés Hornyák Zsolt együttesének (akkor sem állunk messze az igazságtól, ha úgy fogalmazunk, ezúttal az ellenfél jobb napot fogott ki) a Puskás Akadémia a Paks elleni összeomlástól eltekintve nem kezdte rosszul a bajnokságot, hiszen jelenleg negyedik helyen áll a tabellán. Azaz alapvetően lendületből érkezik a Balaton-parti kupameccsre, amely vasárnap 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában