válogatott

2021.09.03. 17:06

Sima vereség után jön a vizsgálat?

A világbajnoki selejtezők negyedik fordulójában a magyar labdarúgó-válogatott sima, 4-0-ás vereséget szenvedett Angliától. Az elveszített pontokon belül más következményei is lehetnek az összecsapásnak.

Beke Zsombor

Budapest, 2021. szeptember 2. Bolla Bendegúz (j) és az angol Jack Grealish a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A csütörtök esti találkozó első félidejében még jól tartotta magát a magyar csapat, de a fordulást követően kidomborodott a két csapat közötti különbség, Anglia Sterling, Kane, Maguire és Rica góljaival bezsebelte a három pontot. A találkozó után érthetően csalódottan nyilatkozott a mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

– Kevés mondanivalóm lehet ezek után. Amikor ilyen csapat ellen mérkőzünk meg, amely nagyságrendekkel jobb minőséget képvisel nálunk, egyedül abban bízhatunk, hogy az ellenfelünk kifog egy rossz napot, mi pedig mindent hibátlanul hozunk le a pályán. Anglia bizonyította, hogy jóval erősebb a francia, a német és a portugál válogatottnál is. Az első félidőben jó teljesítményt nyújtottunk, sikerült kompaktan védekezni, bár már ekkor is több volt az egyéni technikai hiba – ezek a második félidőben megsokszorozódtak. Az első gól után hagytuk megnyúlni a vonalainkat, elveszítettük a tömör védekezésünket. Tudtuk, hogy fizikálisan fölénk tud kerekedni ellenfelünk, de nem csak ebben voltak jobbak nálunk. Ma este látszott a különbség a két válogatott között. Nehéz megemészteni egy válogatottal elszenvedett ekkora gólkülönbségű vereséget – mondta Rossi a hazai szövetség honlapjának. A mérkőzésnek lehetnek még komoly szankciói a jövőre nézve. A találkozón bár a kilátogató 60 000 néző többsége sportszerűen szurkolt, néhányan fénygránátot és a poharakat is bedobtak a játéktérre. A Magyar Labdarúgó Szövetség videófelvételek alapján próbálja beazonosítani az elkövetőket. Nem biztos azonban, hogy a hazai szövetség megússza ennyivel, ugyanis az angol szövetség (FA) a FIFA-tól kérhet vizsgálatot a magyar szurkolók viselkedése miatt.

A magyar válogatott legközelebb vasárnap 18 órakor lép pályára Albániában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában