Vaskos meglepetés

2021.09.11. 21:18

Pocsék játékkal rukkolt ki a rajton az Alba Fehérvár KC

A K&H női kézilabda Liga 1. fordulójában az Alba Fehérvár KC igencsak idény eleji játékkal kapott ki az újonc Vasastól.

Káldor András

Forrás: pixabay.com

Takó Viktória lőtte a bajnokság első Albás találatát, igaz erre aránylag gyorsan válaszolt Faragó Luca. Majd a sormintát folytatva Triscsuk Krisztina, majd megint Takó volt eredményes, és a 4. percben már háromgólos vezetést kovácsoltak Boris Dvorsek tanítványai (1-4).

A folytatásban inkább lőttek a csapatok, mint előtte töltöttek volna, szinte beragadt az eredményjelző tábla, közel négy percet kellett várni az újabb gólra, melyet Töpfner Alexandra révén ért el az AFKC. Aztán Imrei Réka megmutatta, hogy a piros-kékek is megtöltötték munícióval a zsákjukat, szép gólt lőtt a szélről, melyet Tea Pijevic nem védhetett (3-6). Dvorsek nagyobb figyelmet kért a lányoktól, dacára ennek feljött egy gólra a Vasas, miután Imrei ismét lőtt egy felső sarkos gólt (5-6). Sőt, Kajdon Blanka ledolgozta csapata hátrányát a félidő közepére, kihasználva egy védekezési hibát. Öt és fél percet kellett várni az újabb vendég-gólra, Tamara Szmbatian eresztett el egy emberes löketet, melyet nem védhetett Kurucz Annamária. Jól zárt ekkor a hazaiak hatos fala, nehezen lehetett áttörni, jól is blokkoltak.

Más kérdés, hogy a fehérváriak mindent középen erőltettek, így eléggé kiismerhető volt a játékuk. Aztán a meccs során első alkalommal, a 19. percben Speth Evelin némi hézagot talált a fekete mezesek védelmében, és előnyhöz juttatta csapatát (8-7). Az Alba akciói könnyen kiismerhetőnek tűntek, ráadásul a kapura lövések terén is hadilábon álltak Triscsukék. A 24. percben azért összejött az egyenlítés Bardi Fruzsina részéről, de ez tiszavirág életűnek bizonyult… A 25. percben unta meg Dvorsek a lányok tehetetlenségét, időt kért. A Fehérvárról iderándult szurkolók bíztatása mellett Gerhát Kincső próbált faragni az álláson, de Faragó Luca nem engedett, jól tartotta magát a Vasas, és Triscsuk hetesét is kifogta Kurucz. A taktikusan játszó angyalföldiek még rátettek egy lapáttal, és háromgólos előnnyel mehetett pihenőre Faragó újabb gólja után (13-10).

A szünet után Besszer Borbála, Háfra Luca és Ohjama Mana beállításával próbált frissíteni Dvorsek, bár Háfra az első ziccerét kihagyta a szélről. Töpfner Alexandra szerezte mégis a második félóra első találatát. A nagyobb baj az volt, hogy dacára ennek sem olyan mértékben csökkent a hátrányuk, mint vártuk, emellett a biztosnak tűnő lehetőségek kimaradtak, míg a piros-kékek önmagukhoz képest szárnyaltak, és a 40. percben ötre növelték a különbséget (19-14). Dvorsek elég tanácstalanul állt az oldalvonal mellett, a tetejébe még Triscsuk is a parkettre került egy összecsapás után. Ohjama büntetői tartották a hátralevő percekben meccsben a fehérváriakat, de három gólon belülre képtelenek voltak kerülni a játékrész közepén. Úgy fordultunk az utolsó tíz percre, hogy kezdett kínossá válni, amikor Imrei ötre növelte ismét a fővárosi gárda vezetését (23-18). Aztán feléledtek a remények, zsinórban jött három Alba-gól, abban bíztunk, hogy a hajrára csak megindul a csapat szekere, ám ebből semmi nem lett...

- A Vasas hatalmas lelkesedésével, az atmoszférával és a szurkolók biztatásával meglepett minket – fogalmazott a meccs lefújása után Dvorsek.

Jegyzőkönyv

Vasas SC-Alba Fehérvár KC 26-24 (13-10)

Budapest, 300 néző, Vezette: Őri Erika, Pozdena Erika

Vasas SC: Kurucz – Imrei 5, M. Agbaba 3 (2), Pénzes 3 (1), Faragó L. 4, Speth 2, Oláh 2. Csere: Kajdon 2 (1), Szilovics 2, Szatmári 2, Hadnagy 1, Kovács Noémi, Ács, Sárkány. Vezetőedző: Penszki Gergely

Alba Fehérvár KC: Pijevic – Töpfner 3, Bardi 2, Boldizsár, Gerháth K. 1, Triscsuk 5 (1), Takó 2. Csere: Tóth Nikolett (Kapus), Szmbatian 2, Hudák 1, Besszer 1, Háfra L., Ohjama 2 (2), Domokos D., Utasi 5. Vezetőedző: Boris Dvorsek

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában