Tornával emlékeztek

2021.09.13. 15:01

Jó csapatok ellen játszott a Loki gárdája

Már évek óta megszokhatták a röplabdázás szerelmesei, hogy a bajnoki rajtot megelőzően a hazai rendezésű Horváth Károly Emléktorna jelenti a MÁV Előre férfi csapata számára a felkészülés egyik fontos állomását, amelyen idén a 21. alkalommal pattogtak a labdák.

Káldor András

Sokat dolgoztak a hálónál a fehérváriak (j)

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Bár ez évben három csapat részvételével, és egy nap alatt rendezte meg a klub a hagyományos megmérettetést, ám a pályára lépő, vendégként meghívott csapatok garanciát adtak arra, hogy ismét magas színvonalú lesz a torna. „Nem az a fontos, hogy mit tud, hanem hogy milyen ember.” – Ez az idézet Horváth Károlytól származik, aki 1996-ban kezdte el támogatni a röplabda sportágat Székesfehérváron.

- Ő is játszott korábban, nagyon szerette a koronázó város csapatát. Tetszett neki, ahogy az utánpótlással kiemelten foglalkoztunk már akkor is. Remek kapcsolatot ápoltunk élete végéig. Az Alba Line nevű csapatunknál szinte egyedüli támogatóként folyamatosan jelen volt. A mostani, immáron huszonegyedik emléktornánkkal szeretnénk továbbra is megőrizni emlékét. – nyilatkozta Nagy Róbert, a MÁV Előre Sport Akadémia elnöke.

Két mérkőzést játszott a MÁV Előre-Foxconn NB I-es férfi gárdája. A szombati eseményen jelentős játékerőt képviselő ellenfelekkel hangolt a bajnokságra Dávid Zoltán együttese.

Sokat dolgoztak a hálónál a fehérváriak (j)
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A nap első találkozóján három szoros szettet, s 2:1-es vendégsikert hozott a házigazda MÁV Előre-Foxconn és a szlovák élvonalbeli VK Spartak Komarno ütközete. A folytatásban a Komarno a magyar bajnok Pénzügyőr SE együttesével is megmérkőzött, ezt a párharcot a felvidéki klub nyerte 2:1-re. A felkészülési torna harmadik találkozóján a MÁV 3:0-ra alulmaradt a Pénzügyőrrel szemben.

- Amíg nem fáradnak el fejben, addig nagyon szépen játszanak. Felsőbb osztályú csapatok ellen játszottunk, ahol gyorsabb a játék, sokkal több figyelmet igényel, mint a tavalyi szint. Ezért hamar elérkezik náluk a figyelem elvesztése, ami a második meccsen a Pénzügyőr ellen látható volt, de ahhoz, hogy ezt kiküszöböljük, sok ilyen mérkőzésre lesz szükségünk! Összességében elégedett vagyok – hangsúlyozta Dávid Zoltán vezetőedző.

A XXI. Horváth Károly Emléktorna végeredménye:

1. VK Spartak Komarno, 2. Pénzügyőr SE, 3. MÁV Előre-Foxconn

A bajnokság kezdetéig még van ideje csiszolni csapata játékán Dávid Zoltánnak, hiszen csupán egy hónap múlva, október 15-én játsszák az első bajnokit a Szolnok otthonában. Mindenesetre látszott a kék-fehérek játékán, hogy fejlődtek, és törekednek céljaik eléréséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában