kosárlabda

2021.09.20. 20:54

Feltérképezett erőviszonyok

Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata szerdán, Szekszárdon kezdi az NB I-es bajnokságot.

Horog László

Szabó Zsolt

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A tetőszerkezet cseréjét a nyáron kezdték az atomvárosban, a munkálatok még hónapokig eltartanak a paksi csarnokban, ezért szeptember 22-én, szerdán 18 órakor az Alba Fehérvár a Szekszárdi Sportközpontban lép pályára az ASE ellen, az NB I-es kosárbajnokság első fordulójában. Belépni csak védettségi igazolvánnyal lehet, a személyi igazolványt is ellenőrzik. Előzőleg, az U20-as összecsapást a Szekszárdi Gyakorló Általános Iskolában rendezik a délutáni órákban.

Szabó Zsolt
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az Alba kosarasai jól hangoltak a nyitányra, másfél hete megnyerték a Sitku Ernő Emléktornát Nyíregyházán, az elődöntőben a DEAC-ot, a fináléban a házigazdákat verték. Múlt szerdán az osztrák Oberwartot gyűrték le 98-70-re, a meccs legjobbja a 18 pontig jutó Szabó Zsolt volt.

– Augusztus elején kezdtük a felkészülést, örülök, hogy végre indul a bajnokság. Az nyírségi torna fontos volt a győzelem mellett azért is, mert végre erős, hazai együttesekkel találkoztunk, lemérhettük, hol tartunk a felkészülésben. Úgy gondolom, sikeres szezon elé nézünk. A kohézió jó, egységes a csapat, örülök, hogy a nyáron visszatértem Fehérvárra – mondta Szabó Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában