röplabda

2021.09.05. 22:37

Edzőből előrelépő igazgató

Gelencsér Balázs, a MÁV Előre SC kinevezett sportigazgatója ismertette a jövőre vonatkozó terveit, elképzeléseit. A sportigazgató a férfi röplabdacsapat vezetőedzői pozícióját cserélte fel a poszttal.

Káldor András

Gelencsér Balázs (a mikrofonnal) Koch Róberttől (jobb) kért tanácsot kinevezésekor

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt időszakban nagyon sok strukturális változás történt a MÁV Előre SC háza táján, és most már magasabb pozícióban az egész klub szakmai részéért felel a szakember.

– 2020 augusztusában indult, azt megelőzően kaptam Nagy Róberttől a felkérést, hogy vezessem a férfi röplabdacsapatot vezetőedzőként. A szezont ezzel a felállással kezdtük el, de én ezt megelőzően több évre kiestem a röplabda körforgásából. Felkerestem Koch Róbertet, aki nekem három évig Kaposváron csapattársam volt, jelenleg pedig a férfiválogatott szövetségi kapitánya. Egy kötetlen beszélgetés során szakmai tanácsokat kértem tőle, és akkor vetődött fel legelőször az Észak-dunántúli Röplabda Akadémia, amely tatai székhelyű. Ott egy nagyon lelkes csapat öt éve foglalkozik röplabdával, Tálosné Rozsinszky Rita vezetésével. Felvetődött az ötlet, mi lenne, ha egyesítenénk az erőinket utánpótlásszinten. Ekkor találkoztam a Tálos családdal, beszélgettünk a magyar röplabda, a mi klubunk, valamint a régió helyzetéről, és ennek eredménye az lett, hogy utánpótlásszinten fuzionáltunk, Észak-dunántúli Röplabda Akadémia néven.

Gelencsér Balázs (a mikrofonnal) Koch Róberttől (jobb) kért tanácsot kinevezésekor
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nem vár könnyű idény a röplabdacsapatokra, mert nagyok az elvárások az új klubvezetés részéről.

– Az új játékosoknak is azt a célt vázoltuk fel, pontosabban úgy jöttek már hozzánk, hogy tudták, illetve az itt maradt játékosok is tisztában vannak azzal, hogy lehet őség szerint már a következő szezonban mindkét csapatnak fel kell jutni az Extraligába. Alapvetően kétéves tervben fektettük le, hogy fel kell jutniuk a csapatoknak, de annak nagyon fogunk örülni, hogyha mindkét együttesnek sikerülne ez idén. Már csak azért is, hiszen az április közepe óta tartó háttérmunkának köszönhetően mind a férfi, mind a női vonalon sikerült egy olyan keretet összehozunk, ami alkalmas lehet a célok megvalósítására.

Sportigazgatóként nemcsak egy sportág áll a fókuszban, hanem a többi 9 szakosztály munkáját is össze kell hangolnia.

– Jó látni a fejlődést és azt, hogy a szakosztályok száma növekszik. Most két küzdősportág, az ökölvívás és az aikido kapcsolódott hozzánk. Mindkét szakosztály a legjobb kezekbe került, igyekszünk minden szakosztállyal komoly együttműködést kialakítani, a közös célokat mindenki szintjén kielégíteni. Ha lehetőség adódik, vannak terveink abban a tekintetben, hogy egyéb szakosztályokat is bevonunk a klub ernyője alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában