Harc keleten

2021.09.30. 20:49

Debrecenben lép pályára az Alba

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 3. fordulójában az Alba a DEAC-Tungsramhoz látogat. A bajnoki rajtot megelőzően a koronázóvárosiak győztek.

Horog László

Vojvoda Dávid (jobbra) szerint fegyelmezettebb játékot kell játszania az Albának, erre ma este már módja lesz

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A Fejér megyeiek diadallal kezdték a 2021–22-es idényt, Szekszárdon hosszabbítás után verték a paksiakat 106-104-re. A koronázóvárosi hívek várták a hasonló folytatást, azonban múlt hétvégén a Falco könnyedén, 98-66-ra nyert a Gáz utcában.

A péntek esti ellenfél, a Debrecen két győzelemmel kezdte a szezont, a hajdúságiak előbb 79-65-re verték a Nyíregyházát, vasárnap pedig 88-63-ra nyertek Pécsen, szintén magabiztosan. A szezont megelőzően a Nyírségben rendezett Sitku Ernő-emléktornán az Alba összecsapott a debreceniekkel, az elődöntőben az albások 93-89-re nyertek, a döntőben pedig a házigazda nyíregyházia­kat gyűrték le. A DEAC-cal a legutóbbi szezonban, április végén, a rájátszásban is harcoltak. Az alapszakaszt előkelőbb helyen záró keletiek pályaelőnyét gyorsan elvették, majd hazai győzelemmel 2-0-ra alakították a párharcot, a folytatásban azonban nem nyertek, a DEAC végül 3-2-es összesítéssel került az elődöntőbe, ahol a Szolnokkal szemben kiesett. A fehérváriak búcsúja Forray Gábor szakvezető állásába került, ugyanis nem sikerült teljesítenie vállalását, a csapat elődöntőbe vezetését, helyét a nyáron a szlovén Dejan Mihevc foglalta el a kispadon.

Vojvoda Dávid (jobbra) szerint fegyelmezettebb játékot kell játszania az Albának, erre péntek este már módja lesz
Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A bedobó, Lukács Norbert ugrótérd miatt három hetet kihagyott, a Falco ellen tért vissza, kezdőként kapott szerepet a Gáz utcában. „Az előző mérkőzésen, a vasiakkal szemben nem sikerült olyan játékot nyújtanunk, amit elterveztünk, ennek nagyarányú vereség lett a vége. Levontuk a tanulságokat, felkészültünk a DEAC-ból, ezzel együtt is nagyon nehéz összecsapásra számítok. A bajnokság megkezdése előtt már találkoztunk velük, nagyon kiélezett meccsen mi hagytuk el győztesen a pályát. A cél ugyanez pénteken is, szeretnénk feledtetni a legutóbbi, hazai vereséget.”

A Fehérvár csapatkapitánya, Vojvoda Dávid reméli, győztesen vonulnak le az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok parkettjéről.

– Javítani szeretnénk a Falco elleni vereség után. A Szombathely jobb volt nálunk, megérdemelten nyertek. A védekezésünk nem volt megfelelő, nagyon sok könnyű kosarat engedtünk a vasiaknak. Fegyelmezettebb játék kell a folytatásban. A Debrecen erős csapat, azonban mi is azok vagyunk, nyerni szeretnénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában