Frissen Fejérből

2021.09.18. 20:08

A Mol Fehérvár gond nélkül lépett tovább

Már a 25. percre eldöntötte a továbbjutást a Mol Fehérvár FC az NB III-as SC Sopron vendégeként a Mol Magyar Kupa legjobb 64 együttese között.

Ferencz Balázs

A Mol Fehérvár FC gambiai válogatott támadója, Lamin Jallow (fehérben) két gólt szerzett a Sopron ellen

Fotó: molfehervarfc.hu/SzB

Sokan, 14-en hiányoztak a Mol Fehérvár FC alapkeretéből, sérülések és pozitív koronavírus-tesztek tizedelték a Vidit az SC Sopron elleni kupameccs előtt. Szabics Imrében azonban nem volt kérdőjel, a fehérváriak trénere bízott abban az állományban, mellyel gazdálkodhatott, s nem kellett csalódnia. A piros-kékek így sem voltak tartalékosak, s a kétosztálynyi különbséget nagyon hamar felrajzolták.

A Mol Fehérvár FC gambiai válogatott támadója, Lamin Jallow (fehérben)
két gólt szerzett a Sopron ellen
Fotó: molfehervarfc.hu/SzB

A gólok sorát Nikolics Nemanja indította, aki büntetőt értékesített a 9. percben, majd a következő húsz perc a Vidiben debütáló Csoboth Kevin parádéjáról szólt. A Benfica B csapatától hazatért 21 éves szélső előbb Jallow fejére varázsolta a labdát, majd Dárdai Pál elé löbbölte egészen mesterien, Palkó aztán a kapus mellett is elhúzva helyezett a hálóba. A 24. percben Nikolics köténypasszát követően pedig a már két asszisztot jegyző Csoboth 16 méterről zseniálisan tekert a bal felső sarokba. A lelkes, és egyáltalán nem megilletődött soproniak nem kegyelmeztek egy védelmi megingást követően, de ez nem fékezte le a Vidit, Jallow egy újabb látványos megoldás után szerezte saját maga második, a fehérváriak ötödik gólját.

Fordulás után a visszafogottabb teljesítményt nyújtó Lüftner szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a szezonban 10 meccsen nyolc gólt szerző Kustor Noel kozmetikázott büntetőből. Azonban továbbra is uralta a játékot a Vidi, s a hajrában növelte előnyét. Dárdai ívelt be jobbról, Csoboth Kevin pedig estében, kapásból bombázott a kapu közepébe, 2-6. A két gólt és két gólpasszt jegyző Csoboth Kevin helyett a legvégén a 17 éves Kovács Bence debütálóként érkezett a felnőttek közé, de labdához már nem ért, a Vidi nagyon magabiztosan lépett a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.

Jegyzőkönyv

SC Sopron–Mol Fehérvár FC 2-6 (1-5)

Sopron, 1200 néző. V.: Pillók Ádám (Szalai, Mohos)

Sopron: Horváth B. – Koronczai, Tóth A. (Gere, 78.), Sipos B.(Harangozó, 78.), Jakab D., Kustor, Holzman (Bokán, 78.), Krizsonits (Jakab G., 78.), Baranyai, Csomós, Pető. Vezetőedző: Mátyus János

Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Nego (Nyári P., 90.), Fiola, Lüftner, Heister – Dárdai, Makarenko, Szendrei (Kojnok, 73.), Csoboth (Kovács Bence, 90.) – Jallow (Hodzic, 84.), Nikolics. Vezetőedző: Szabics Imre

Gól: Krizsonits (33.), Kustor (51. – tizenegyesből) illetve Nikolics (9. – tizenegyesből), Jallow (14., 39.), Dárdai (19.), Csoboth (24., 81.

Sárga lap: Lüftner (50.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában