A harmadik ütközet

2021.09.23. 22:18

A hokisok elnöke bízik a hasonló folytatásban

Jól kezdte a szezont a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, a koronázóvárosiak két győzelem után, pénteken este Bécsben lépnek jégre.

Horog László

Az egyik nyári szerzemény, Colin Jacobs (71) góllal mutatkozott be a szurkolóknak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A múlt hét végi idénykezdet álomszerűnek mondható, lévén a kék-fehérek előbb 5-1-re verték a Villach együttesét, majd a ligaújonc Val Pusteriát 5-2-re. Jó előjelekkel várják a pénteki, császárvárosi kirándulást. Az elnök, Gál Péter Pál tisztában van vele, jönnek majd nehezebb napok is, azonban az idénykezdet kétségkívül biztató.

Az egyik nyári szerzemény, Colin Jacobs (71) góllal mutatkozott be a szurkolóknak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Amit a leginkább szerettem volna, az a hétvégén megvalósult, nézők előtt szerepelhettünk. Az elmúlt másfél év gyötrelmei után nagyszerű volt, hogy szurkolóink ismét láthatták a csapatot, mi több, a lefújás után közösen ünnepelhettünk. Ilyen győzelmek után egy klubvezető elégedett és reménykedik a ha­sonló folytatásban. Fontos lenne, ahogy a szezon első meccsét, az utolsót is nézők előtt vívhassuk, komoly érdeklődés mellett – mondja Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke. – Magyarországon védettségi igazolással bárki látogathat sporteseményeket, ez minden bizonnyal így is marad. Bízom abban, hogy rövidesen ismét telt házas összecsapásokat rendezhetünk.

A klub első embere szakmai kérdésekbe nem szívesen bonyolódik, bár véleménye természetesen van. A játékos­állomány összeállítása és a szakmai munka felügyelete Szélig Viktor általános igazgató, valamint a vezetőedző hatásköre.

Gál Péter Pál örül a két győzelemnek
Fotó: Horog László

– Úgy gondolom, sikerült erős csapatot összehoznunk, a cél mindig az, hogy meghatározó együttese legyünk a bajnokságnak. Nem csak az első két meccs eredménye mondatja velem, az idény kezdete előtt is úgy gondoltam, Szélig és csapata nem végzett rossz munkát a nyáron, minden idők egyik legkarakteresebb együttesével rendelkezünk. Komoly edzői múlttal rendelkező szakvezetőt sikerült szerződtetnünk, Kevin Constantine letette névjegyét az NHL-ben is. Azt a vállalásunkat is teljesítettük, hogy a saját nevelésű fiatalok beépítése mellett meghatározó hazai hokisokat szerződtettünk, visszatért Magosi Bálint és érkezett Terbócs István, valamint hosszabb távú szerződéssel rendelkezik a magyar hoki két hatalmas értéke, Hári János és Bartalis István.

A cél az, hogy a tavalyihoz hasonlóan eredményes alapszakaszt produkáljunk, a bajnokság második fázisában pedig ne zuhanjunk össze.

[embed]https://www.feol.hu/sport/helyi-sport/visszavaghatnak-a-playoffert-5304698/[/embed]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában